Un tânăr, reținut pentru trafic de influenţă. În schimbul a 15 mii de lei, acesta a spus că poate asigura aplicarea unei pedepse non-privative de libertate
Full Article 2 minutes read

Un tânăr, reținut pentru trafic de influenţă. În schimbul a 15 mii de lei, acesta a spus că poate asigura aplicarea unei pedepse non-privative de libertate

Un tânăr şomer din Căuşeni a fost reţinut pentru 72 de ore într-un dosar de trafic de influenţă, informează Centrul Naţional Anticorupţie (CNA), astăzi, 30 ianuarie. Acesta este bănuit că ar fi încercat să convingă o femeie să-i transmită 15 000 de lei pentru a o ajuta să rezolve dosarul în care este cercetat unul din fii ei. Mai exact, tânărul i-ar fi spus denunţătoarei că are cunoscuţi în instituţiile de drept şi că poate asigura aplicarea unei pedepse non-privative de libertate pentru fiul acesteia. Ca să fie mai convingător, acesta a numit mai multe persoane din Procuratura Căuşeni.

Potrvit CNA, după ce victima a înțeles că este ținta unei escrocherii, femeia a mers la Procuratura Căuşeni în căutarea procurorului la care făcea trimitere bănuitul şi a denunţat faptul estorcării banilor.

La rândul său, procurorul s-a autosesizat și a informat Centrul Naţional Anticorupţie. Ulterior, bănuitul a fost reţinut flagrant delict la primirea banilor.

Mai mult, acesta nu e primul caz când tânărul promitea rezolvarea unor dosare, invocând numele unor procurori. Acum doi ani, acesta ar fi cerut 3 000 de euro pentru a soluţiona un dosar în care figura un alt bărbat.

Fiind audiat de ofiţerii CNA, acesta şi-a recunoscut vina, menţionând că a uzat de numele unor oamenii ai legii pentru a estorca bani. În acest context, tânărul ar putea fi cercetat penal şi pentru escrocherie. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 6 ani de înschisoare sau amendă penală.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: