Un tânăr și-a bătut concubina și a lăsat-o să zacă, într-un parc din Chișinău: individul va sta la închisoare 10 ani
Full Article 3 minutes read

Un tânăr și-a bătut concubina și a lăsat-o să zacă, într-un parc din Chișinău: individul va sta la închisoare 10 ani

Un tânăr a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a persoanei cu care se afla în concubinaj. Aflându-se într-un parc din Chișinău, tânărul i-a aplicat multiple lovituri victimei. Cea din urmă a căzut la sol și a fost lăsată să zacă în stare inconștientă. Ulterior, aceasta a fost preluată la spital unde mai târziu a decedat. 

La 15 martie curent, a fost pronunțată sentința de condamnare la 10 ani închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, a unui tânăr în vârstă de 22 de ani, originar dintr-un sat din raionul Criuleni. Acesta este învinuit de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă care a provocat decesul unei tinere în vârstă de 29 de ani, cu care se afla în relații de concubinaj.

Tânărul, în iunie 2021, aflându-se în parcul din fața clădirii „Kentford”, situat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, ca urmare a apariției unui conflict cu victima, i-a aplicat multiple lovituri în diferite regiuni ale corpului.

În rezultat, tânăra a căzut jos fără cunoștință. Inculpatul a părăsit locul comiterii faptei, lăsând victima să zacă la sol în stare inconștientă. Ulterior, persoana a fost preluată și internată în cadrul IMSP Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, iar în octombrie 2021, aceasta a decedat.

S-a constatat, cauza decesului a fost condiționată de trauma cranio-cerebrală închisă manifestată prin contuzie cerebrală gravă, fractura consolidată a coastelor.

Judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate ţinând cont de faptul că inculpatul şi-a recunoscut vinovăţia. În aceste condiţii, acesta a beneficiat de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Pe tot parcursul efectuării urmăririi penale, cât și judecării cauzei penale, inculpatul s-a aflat în stare de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată, până când sentința va deveni definitivă.

Mai mult ca atât, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a admis integral și acțiunea civilă înaintată de către succesorul părții vătămate, în sumă de 100 000 lei cu titlu de prejudiciu moral, care urmează a fi încasată din contul inculpatului.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile prin intermediul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: