Ungaria, prima țară din UE care înregistrează vaccinul rusesc anti-Covid „Sputnik V”
Full Article 1 minutes read

Ungaria, prima țară din UE care înregistrează vaccinul rusesc anti-Covid „Sputnik V”

Institutul național de Farmaceutică din Ungaria a înregistrat vaccinul rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V”, informează agenția RIA Novosti pe 21 ianuarie. Ungaria devine astfel prima țară din Uniunea Europeană care aprobă utilizarea preparatului rusesc împotriva coronavirusului.

Vaccinul a fost înregistrat în urma unei proceduri de urgență, pe baza testărilor clinice care s-au desfășurat în Rusia, dar și a testelor efectuate de către experții de la Budapesta.

Anterior, vaccinul „Sputnik V” a fost înregistrat în Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay și Turkmenistan. De asemenea, preparatul a fost înregistrat în Rusia și Belarus.

„Ungaria este primul stat din UE care a apreciat avantajele vaccinului rusesc „Sputnik V” și a acceptat utilizarea acestuia pe teritoriul său. Este cea mai importantă decizie care demonstrează cât de sigur este acest vaccin, cu o eficiență estimată la peste 90% de către partenerii noștri din Ungaria”, se arată în comunicatul publicat de Fondul rusesc de investiții directe.

***

Anterior, Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății din SUA au anunțat că au o atitudine rezervată față de vaccinul rusesc, întrucât au primit informații insuficiente despre componența și tehnologia de producere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: