Uniunea Europeană: Alegerile din Belarus „nu au fost nici libere, nici corecte”
Full Article 1 minutes read

Uniunea Europeană: Alegerile din Belarus „nu au fost nici libere, nici corecte”

Uniunea Europeană consideră că alegerile din Belarus „nu au fost nici libere, nici corecte”. Despre acest lucru se anunță într-o declarație a UE.

„Autoritățile statului au dat dovadă de violență inacceptabilă. Mii de oameni au fost reținuți. Solicităm autorităților din Belarus să elibereze imediat și necondiționat pe toți cei reținuți. Mai mult, rapoartele credibile ale observatorilor autohtoni arată că procesul electoral nu respectă standardele internaționale așteptate de la un stat participant la OSCE”, se anunță în declarația UE.

„Vom face o analiză profundă a relaţiilor UE cu Belarusul. Printre altele, ar putea fi adoptate măsuri împotriva persoanelor responsabile de violenţe, de arestări nejustificate şi de falsificarea rezultatelor alegerilor”, a avertizat Uniunea Europeană.

Precizăm că în seara zilelor de 9 august și 10 august, în Minsk și în alte orașe din Belarus au avut loc proteste după ce Alexandr Lukașenko a câștigat un nou mandat de președinte. Au avut loc altercații între polițiști și manifestanți, în rezultatul cărora au fost arestate circa 5000 de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: