Unul dintre bebelușii dați soldaților SUA peste gard în haosul din Kabul nu este de găsit nici până în prezent
Full Article 2 minutes read

Unul dintre bebelușii dați soldaților SUA peste gard în haosul din Kabul nu este de găsit nici până în prezent

La sfârșitul lunii august, imaginile cu un soldat american care prinde un bebeluș pe deasupra gardului de beton cu sârmă ghimpată al aeroportului din Kabul au făcut înconjurul lumii și au devenit unele dintre fotografiile-emblemă ale retragerii SUA din Afganistan, după 20 de ani de război eșuat. Acum, la peste două luni de la acele zile extrem de tensionate, unul dintre bebelușii care a fost dat militarilor americani încă nu a putut fi găsit, iar familia îl caută cu disperare, scrie digi24, cu referire la Reuters.

A fost o decizie luată la secundă – Mirza Ali Ahmadi și soția sa, Suraya, aflați în mijlocul mulțimii și haosului de lângă aeroport, împreună cu cei cinci copii ai lor, în data de 19 august, și-au dat copilul unui soldat american care i-a întrebat dacă au nevoie de ajutor.

Temându-se că fiul lor de doi ani, Sohail, ar putea să fie strivit în busculada de la aeroport, cei doi l-au dat soldatului peste gard, crezând că vor ajunge și ei în interior, repede. La acel moment, însă, talibanii începuseră să-i forțeze pe cei veniți la aeroport să se întoarcă.

Familiei Ahmadi i-a luat peste o jumătate de oră să ajungă pe cealaltă parte a gardului aeroportului, iar când au ajuns acolo, Sohail nu mai era de găsit.

Unul dintre oficialii civili din zonă au spus că Sohail ar fi putut fi evacuat din Afganistan într-unul dintre avioanele care au părăsit țara în acele zile haotice.

Un purtător de cuvânt de la Departamentul de Stat a spus că autoritățile americane lucrează cu toți partenerii internaționali și cu comunitatea internațională „pentru a explora toate modalitățile de a localiza copilul, inclusiv prin alerte roșii emise de Centrul Internațional pentru copii pierduți și exploați”.

„Nu pot să mă gândesc decât la copilul meu. Toți mă sună, mama, tata, sora și încearcă să mă consoleze spunându-mi că Dumnezeu este bun și că fiul meu va fi găsit”, a spus Suraya, mama copilului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: