Unul dintre cei patru ucraineni, blocați în Munții Maramureșului din România, găsit mort de un cioban
Full Article 2 minutes read

Unul dintre cei patru ucraineni, blocați în Munții Maramureșului din România, găsit mort de un cioban

Unul din cei patru ucraineni rătăciți într-o zonă montană din Maramureș, aproape de graniță, a fost găsit mort 27 decembrie de către un localnic din Crasna Vişeului, în zona alpină, scrie G4media.

Astăzi, poliţiştii de frontieră şi salvatorii montani au reluat căutare celor doi cetăţeni care n-au mai putut fi recuperaţi din munte din cauza condiţiilor meteo dificile.

Aceştia se aflau pe munte, sumar îmbrăcaţi şi echipaţi, într-o zonă alpină la peste 1.800 de metri altitudine, destul de abruptă, cu văi repezi şi zăpadă.

Ulterior, salvatorii şi poliţiştii de frontieră au suspendat căutările cu ajutorul elicopterului SMURD, din cauza vizibilităţii reduse şi a condiţiilor atmosferice schimbate brusc.

Din informaţiile colectate, salvatorii montani ştiau de prezenţa în munte a celor doi cetăţeni ucraineni răniţi, dintre care unul cu cu multiple fracturi şi traumatism cranian cu sângerare, ultimul contact telefonic cu acesta fiind realizat în cursul dimineţii de luni.

Amintim că doi din cei patru ucraineni rătăciți într-o zonă montană din Maramureș, aproape de graniță, au fost salvați în după-amiaza zilei de 26 decembrie de către salvatorii, care participau la operațiunile de căutare. Bărbații au fost observați dintr-un elicopter al Inspectoratului General de Aviație.

În ajunul Crăciunului, cei patru ucraineni au sunat la 112 și au cerut ajutor, spunând că au rămas blocați la o altitudine de peste 1.800 de metri, în zona Vârfului Pop Ivan, unul dintre ei având şi piciorul fracturat după ce a căzut într-o prăpastie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: