Unul dintre judecătorii care au examinat dosarul lui Platon a demisionat
Full Article 2 minutes read

Unul dintre judecătorii care au examinat dosarul lui Platon a demisionat

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat demersul privind demisia judecătorului Curții de Apel Chișinău Igor Mânăscurtă. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 30 noiembrie. 

Președintele interimar al CSM Dorel Musteață a precizat că Mânăscurtă a depus cererea de demisie din proprie dorință. Acesta a mai menționat că nu există motive pentru a refuza demersul magistratului. Membrii CSM au aprobat solicitarea în unanimitate.

Igor Mânăscurtă a făcut parte din completul care, pe 18 decembrie 2017, după 24 de ședințe de judecată, împreună cu Liubovi Brânză și Oxana Robu, au menținut fără modificări sentința primei instanțe în privința lui Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost revizuită, iar Platon a fost achitat acum câteva luni.

Mânăscurtă este al șaselea judecător care a demisionat în ultimele două zile. În ajun, CSM a aprobat demisia lui Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău (care a pronunțat decizia în dosarul Șor), Galina Moscalciuc, magistrata anchetată anterior pentru fapte de corupție, Eduard Rațoi de la Curtea de Apel Bălți, Boris Bîrca de la Curtea de Apel Chișinău și Dumitru Gherasim, de la Judecătoria Bălți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: