Usatîi, după anunțul că FASM – afiliat lui Șor – va sprijini inițiativele primarului de Bălți: „E gata să discute cu toate partidele care au acoperire financiară”
Full Article 3 minutes read

Usatîi, după anunțul că FASM – afiliat lui Șor – va sprijini inițiativele primarului de Bălți: „E gata să discute cu toate partidele care au acoperire financiară”

Deputata Marina Tauber a anunțat că consilierii Forței Alternative și de Salvare a Moldovei (FASM) din Consiliul Muncipal Bălți – susținuți la alegerile locale de oligarhul fugar Ilan Șor – vor sprijini inițiativele primarului ales, Alexandr Petcov, privind dezvoltarea muncipiului, dacă acestea vor coincide cu viziunea lor. În replică, Renato Usatîii, liderul Partidului „Nostru” (PN) – formațiune pe listele căreia Petcov a fost ales primar de Bălți – a declarat că edilul este „deschis să discute cu toate partidele care pot să finanțeze unele proiecte din municipiu”.

Consilierii lui Șor de la Bălți, pregătiți să colaboreze

Pe 28 noiembrie, deputata Marina Tauber, tot ea membră a echipei lui Șor, a publicat un mesaj pe Facebook în care anunță cei patru consilieri FASM care au acces în Consiliul Municipal Bălți au decis să creeze fracțiunea „Pentru Bălți”.

Consilierii fracțiunii „Pentru Bălți” nu vor participa la conducerea orașului, dar vor susține la maximum toate inițiativele pozitive ale noii administrații a municipiului, menite să îmbunătățească viața bălțenilor. (…) Vom susține acele propuneri ale primarului Petkov, care vor coincide cu ideologia și viziunea noastră de dezvoltare a municipiului Bălți. (…) Vom susține propunerile primarului nou ales în ceea ce privește formarea echipei de conducere a municipiului, deoarece considerăm că aceasta este competența și prerogativa primarului, și anume el trebuie să ia decizii cu privire la organizarea procesului de lucru”, a spus Tauber.

Precizăm că, fugarul Ilan Șor, alături de alți doi politicieni puțin cunoscuți, a anunțat crearea unui bloc politic care îi poartă numele. Unul dintre acești politicieni este Alexandr Beschieru, liderul Forței de Alternativă și de Salvare a Moldovei. Partidul a fost înregistrat în martie 2022, însă informații despre el au apărut în mass-media deabia după crearea sa.

„Cu toate partidele care au acoperire financiară”

Tot astăzi, Renato Usatîi a comentat, într-o transmisiune live pe Facebook, inițiativa privind colaborarea consilierilor FASM cu noul primar de Bălți.

Am vorbit cu Alexandr Petcov. El este gata să discute cu toate partidele care au acoperire financiară pentru unele proiecte din Bălți”, a spus liderul PN.

Totodată, Usatîi a îndemnat partidele care au acces în Consiliul Muncipal Bălți să înainteze câte un viceprimar.

În afară de Partidul „Nostru”, în Consiliul Municipal Bălți mai există trei fracțiuni – socialiștii, PAS și Partidul Forța de Alternativă și de Salvare Moldovei. Nominalizați câte un viceprimar de Bălți, pentru că ați făcut promisiuni. (…) Veniți cu toții și haideți să facem ceva pentru oraș. (…) Dacă toată lumea desemnează un candidat, practic toți bălțenii vor fi reprezentați în Consiliul Municipal”, a spus acesta.

De altfel, politicianul a menționat că Partidul „Nostru” „nu are de gând să creeze coaliții” în Consiliul Municipal Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: