Usatîi promite o casă dacă cuplul LGBT Frolov-Zbanke se va căsători, însă cu o condiție. Răspunsul activistei
Full Article 3 minutes read

Usatîi promite o casă dacă cuplul LGBT Frolov-Zbanke se va căsători, însă cu o condiție. Răspunsul activistei

Președintele formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi susține că va cumpăra o casă în Italia primului cuplu LGBT+ din Moldova, care își va înregistra căsătoria, însă cu condiția ca ceremonia să nu aibă loc în țara noastră. Politicianul care și-a anunțat recent revenirea în politica mare a comentat în acest mod declarația făcută de coordonatoarea de proiecte a Centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov și a activistei civice Leo Zbanke. Contactată de NM, Angelica Frolov a menționat că Inspectoratul Fiscal ar trebui să-și îndrepte atenția asupra acestor declarații.

„Le voi dărui însurățeilor o casă în Italia. Singura condiție – ceremonia de înregistrare a căsătoriei + înregistrarea oficială a căsătoriei să aibă loc la noul lor loc de trai și îi vor ajuta să se mute cu traiul permanent în Italia și pe ceilalți care își doresc să încheie astfel de căsnicii. Sunt disponibile foarte multe case!”, a menționat Usatîi.

Ulterior, politicianul a indicat și un link către un site de pe care ar intenționa să cumpere cadoul. Este vorba despre locuințele celebre, pe care autoritățile locale le vând cu prețul de €1, cu un număr mic de locuitori.

NM a solicitat un comentariu din partea Angelicăi Frolov. Aceasta a remarcat că Inspecția Financiară ar trebui să se intereseze de declarațiile lui Usatîi.

„Nu cred că trebuie luat în seamă. Cel puțin nu de către noi, poate de către Inspectoratul Fiscal. Ar trebui să studieze legea, dacă tot se vrea în politică, legea interzice dăruirea imobilelor unor persoane terțe pentru că ar putea fi un act de corupție”, a menționat Frolov.

UPDATE (18:20) A comentat „propunerea” lui Usatîi și Leo Zbanke, care a calificat-o drept „populism ieftin”.

„Desigur, sunt copleșit de atenție, însă nu avem nevoie de o casă. Mulțumesc. Populismul ieftin și jocul cu auditoriul homofob trebuie să trezească cel puțin întrebări despre sursa banilor „pentru caritate”. Dar în general pentru astfel de îndemnuri trebuie să răspunzi în fața legii, pentru că se numește „segregare”. Să plece el în Italia, nu să ne indice nouă”, a menționat Zbenke.

***

Cuplul format din Angelica Frolov și Leo Zbanke a anunțat în cadrul unui interviu că intenționează să se căsătorească și va acționa în judecată statul dacă va fi refuzat să-și exercite dreptul.

Amintim că toate statele semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului trebuie să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex și să creeze un cadru legal care să protejeze traiul în comun al acestor cupluri. Se întâmplă după Decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) în cazul Fedotova și alții contra Rusiei. Detalii AICI.


Disclaimer! Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: