„Va fi extrem de util pe măsură ce se apropie iarna”. Marea Britanie va utiliza teste rapide pentru a diferenția gripa de coronavirus
Full Article 2 minutes read

„Va fi extrem de util pe măsură ce se apropie iarna”. Marea Britanie va utiliza teste rapide pentru a diferenția gripa de coronavirus

În spitalele, azilurile şi laboratoarele din Marea Britanie vor fi disponibile teste care pot detecta noul coronavirus și gripa în același timp, scrie BBC. Potrivit autorităților de la Londra, noile teste vor fi foarte utile în special în sezonul rece al anului, pentru a face diferența dintre COVID-19 și alte afecțiuni respiratorii. Mai mult, rezultatele vor fi gata în doar 90 de minute.

x

În spitalele, azilurile şi laboratoarele din Regatul Unit vor fi disponibile 5,8 milioane de teste pentru coronavirus pe baza ADN şi 450 000 de teste din probe prelevate prin frotiuri. Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a anunţat luni că testele dau rezultate în 90 de minute şi nu trebuie efectuate de personal medical.

”Faptul că aceste teste pot detecta şi gripa, şi COVID-19 va fi extrem de util pe măsură ce se apropie iarna, astfel că pacienţii vor putea urma recomandările corecte pentru protecţia proprie şi a altora”, a explicat oficialul.

În prezent, 3/4 dintre testele la COVID-19 din Marea Britanie sunt procesate timp de 24 de ore, iar 1/4 până la 48 de ore.

În plus, Serviciul Naţional de Sănătate a anunţat că va oferi pacienţilor cu cancer tratamente adaptate pentru COVID-19, inclusiv medicamente care nu afectează puternic sistemul imunitar.

Sistemul de sănătate britanic a fost intens solicitat în timpul vârfurilor epidemiei de coronavirus în urma căreia au murit 46 000 de oameni – al patrulea bilanţ ca gravitate din lume conform datelor actualizate de Reuters duminică.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: