„Vă rog din suflet…” Guvernul îi cere parlamentului să-i permită procurarea vaccinului anti-COVID-19 cu derogare de la lege
Full Article 2 minutes read

„Vă rog din suflet…” Guvernul îi cere parlamentului să-i permită procurarea vaccinului anti-COVID-19 cu derogare de la lege

Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, s-a adresat Parlamentului cu  solicitarea de a permite Guvernului în exercițiu procurarea vaccinelor anticoronavirus, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice, pentru a evita tergiversarea procesului de imunizare în masă a cetățenilor.

„Vă rog din suflet să ne permiteți derogarea de la cadrul normativ pentru a negocia direct cu producătorii și a lansa cât mai curând procedura de procurare”, a declarat Aureliu Ciocoi, în cadrul audierilor la Biroul permanent al Parlamentului privind situația social-economică și pandemică din țară.

La audieri au participat Tatiana Ivanicichina, Secretar de Stat al Ministerului Finanțelor și Tatiana Zatîc, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Oficialii din cadrul Guvernului au prezentat statistici alarmante privind numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID și capacitățile la limită  ale sistemului de sănătate publică, fapt care impune urgentarea achiziționării vaccinelor pentru imunizarea în masă.

Premierul interimar a informat membrii Biroului permanent că Guvernul a identificat în Fondul de rezervă al Guvernului, în așa-numitul „fond de imunizare” al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și în fondurile Companiei Naționale de Asigurări în Medicină suma de 137 de milioane de lei, suficientă estimativ pentru procurarea a unui milion de doze de vaccin.

În context, Premierul interimar a subliniat că Moldova nu va favoriza niciun producător și că populația trebuie să aibă posibilitatea de a alege.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: