(UPDATE) Gaudeamus: Muncitorii au reluat lucrările de demolare. Un viceprimar al capitalei susține că a fost amenințat
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) Gaudeamus: Muncitorii au reluat lucrările de demolare. Un viceprimar al capitalei susține că a fost amenințat

Viceprimarul capitalei Victor Chironda susține că a fost amenințat de câteva persoane necunoscute, după ce a oprit lucrările de demolare ale fostului cinematograf Gaudeamus. Acesta a reiterat că acțiunea este ilegală.

„Astăzi gospodarii au decis să continue demolarea. Am venit iar și i-am alungat de pe șantier. Am primit amenințări de la persoane care au refuzat să se prezinte. Toți muncitorii au fugit, iar reprezentantul companiei spune că el nu este la curent că se fac lucrări de demolare. Așteptăm iar poliția să facem act de constatare. Se vede că va trebui să stau eu să păzesc șantierul. Repet, orice activitate de demolare este ILEGALĂ”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

UPDATE (11:33) Viceprimarul capitalei Victor Chironda a revenit la fața locului și a oprit lucrările de demolare.

UPDATE (11:10) Membrii grupul de inițiativă „Occupy Guguță” susțin că la scurt timp după ce viceprimarul capitalei Victor Chironda a plecat de la fața locului, muncitorii au reluat lucrările de demolare a clădirii.

Posted by OccupyGuguță on Tuesday, 25 August 2020

În ajun, pe 24 august, viceprimarul Victor Chironda a anunțat că lucrările de demolare a cinematografului au fost oprite, iar reprezentanții primăriei au emis o scrisoare (06.111/5147 din 24.08.2020) conform căreia clasează drept ilegală orice acțiune de demolare a clădirii clădirii, pentru că autorizația de desființare din 22 martie 2018 a expirat.

Acesta a mai menționat că, potrivit deciziei fostului Consiliu municipal Chișinău, în acel loc urmau să fie construite două blocuri cu circa 15 etaje.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: