Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit în Vaxzevria
Full Article 2 minutes read

Vaccinul AstraZeneca a fost redenumit în Vaxzevria

Vaccinul anti-Covid produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca a fost redenumit în Vaxzevria. Informația a fost publicată pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului( EMA).

Pe portalul Agenției preparatelor medicamentoase din Suedia a fost indicat faptul că modificarea denumirii nu va fi însoțită de alte schimbări, însă experții din domeniul imunizării trebuie să fie informați despre decizie, întrucât informațiile despre ser, marcaj și ambalaj ar putea avea un aspect diferit.

***

Amintim că la începutul lunii curente au apărut informații privind posibile cazuri de tromoboze semnalate în urma vaccinării cu AstraZeneca.

Pe 18 martie, EMA a anunțat concluziile Comitetului de siguranță privind vaccinul AstraZeneca. Directoarea EMA, Emer Cooke, a precizat că vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient, dar va fi o investigație suplimentară privind cazurile rare de reacții secundare semnalate. Emer Cooke a subliniat că 7 milioane de oameni au fost vaccinați în UE și 11 milioane în Marea Britanie și că este inevitabil să apară și reacții adverse. Ar fi vorba despre 30 de cazuri din 5 mln de persoane vaccinate cu acest ser, fără să fie determinată, însă, o legătură directă cu imunizarea.

Republica Moldova va beneficia de 156 de mii de doze produse de Oxford/AstraZeneca și 24 570 de doze Pfizer/BioNTech prin intermediul platformei COVAX. Până în dimineața de 30 martie, în țara noastră au fost imunizate aproape 34 mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: