Vânzarea biletelor Air Moldova ar putea fi limitată de stat. Reacția companiei
Full Article 3 minutes read

Vânzarea biletelor Air Moldova ar putea fi limitată de stat. Reacția companiei

Ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabija a declarat că la moment Air Moldova nu dispune de nici o navă operabilă din cele trei care au fost închiriate recent. Aceasta ar avea loc pentru că în cazul a două nave a fost solicitată returnarea acestora, iar una s-ar afla în procedură de mentenanță, a menționat oficialul pentru protv.md, adăugând că responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă vor solicita limitarea vânzării biletelor. Pentru sursa citată, compania aeriană a respins informațiile și le-a numit „expirate și neactuale”. Air Moldova a spus că „aeronavele închiriate continuă să opereze zboruri”.  

Cu privire la nava care se află în mentenanță, Dabija a menționat că procedura „poate dura de la două săptămâni până la șase luni”. „Prin urmare, în situația respectivă compania nu are nicio navă operabilă”, a precizat ministra.

Mai mult decât atât, ea a spus că Air Moldova se confruntă cu dificultăți financiare, iar în acest context responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă vor solicita chiar astăzi limitarea vânzării biletelor.

„Ca și soluție pe termen scurt, compania ne-a comunicat că închiriază pe un termen de până la 5 zile. Pe termen lung, compania într-adevăr se confruntă cu dificultăți financiare. Din acest considerent, colegii mei de la Autoritatea Aeronautică Civilă chiar astăzi vor solicita limitarea vânzării biletelor de către Air Moldova până în cel mult trei luni”, a spus oficialul.

Air Moldova a declarat pentru sursa citată că declarațiile făcute de ministru ar fi eronate.

„Suplimentar, Air Moldova a anunțat despre închirierea a altor trei aeronave europene care operează în prezent zborurile companiei. Aeronavele vor opera zboruri până la suplinirea flotei și nu este vorba despre cinci zile. Contractele sunt în proces de prelungire. Aeronavele închiriate continuă să opereze zboruri și în prezent”, a menționat compania.

Air Moldova a mai spus că nu a primit nicio solicitare de la Autoritatea Aeronautică Civilă de a limita vânzările biletelor.

„Biletele sunt comercializate până la 31 octombrie 2023. Insistăm ca autoritățile să se informeze din prima sursă direct de la compania aeriană, pentru a evita prezentarea publică a informațiilor expirate, neactuale sau eronate”, a adăugat compania aeriană.

***

Menționăm că în ultima perioadă Air Moldova a anulat mai multe zboruri. Pe 6 martie, Autoritatea Aeronautică Civilă declara că anularea are loc din cauza unei aeronave intrată la mentenanță planificată și staționarea la sol a altor două aeronave care erau încadrate în rețeaua de zboruri a companiei.

Pe 10 martie, compania aeriană Air Moldova a anunțat că a contractat 3 aeronave de la companii europene pentru a opera o parte din cursele programate. Acestea vor fi puse în funcțiune, anunța compania, din 11 martie. Se menționa că o altă parte din zborurile planificate vor suferi modificări de orar. Totodată vor fi reduse frecvențele de zbor pentru anumite destinații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: