Veronica Dragalin a comentat desemnarea lui Ion Munteanu în funcția de șef interimar al PG
Full Article 2 minutes read

Veronica Dragalin a comentat desemnarea lui Ion Munteanu în funcția de șef interimar al PG

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, are certitudinea că noul candidat la funcția de conducător interimar al Procuraturii Generale, Ion Munteanu, este unul bun și va continua să aplice legea în mod profesionist. Mai mult, ea și-a exprimat convingerea că cele două instituții vor colabora eficient. Asta deși, Maia Sandu încă urmează să decidă dacă acceptă sau nu candidatura lui Munteanu.

 „Mă bucur pentru încrederea care i-a fost acordată și am certitudinea că dânsul va fi un bun conducător, și va continua să aplice în mod profesionist legea pentru ca instituția procuraturii să își îndeplinească misiunea de a face o justiție corectă. Am convingerea că vom colabora eficient și de-acum încolo ca să sporim eforturile ambelor instituții de a deveni credibile și respectate în fața cetățenilor”, a scris Dragalin pe Facebook.

Ion Munteanu a fost desemnat  de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la funcția de procuror-șef interimar al Procuraturii Generale. Candidatura sa a fost propusă pentru aprobare președintei țării Maia Sandu.

Amintim că după suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, interimarul a fost asigurat de către procurorul Dumitru Robu. După expirarea unui an, acesta și-a încheiat mandatul, iar procurorul Eduard Bulat a fost desemnat pentru a-l înlocui temporar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: