Veronica Dragalin a comentat desemnarea lui Ion Munteanu în funcția de șef interimar al PG
Full Article 2 minutes read

Veronica Dragalin a comentat desemnarea lui Ion Munteanu în funcția de șef interimar al PG

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, are certitudinea că noul candidat la funcția de conducător interimar al Procuraturii Generale, Ion Munteanu, este unul bun și va continua să aplice legea în mod profesionist. Mai mult, ea și-a exprimat convingerea că cele două instituții vor colabora eficient. Asta deși, Maia Sandu încă urmează să decidă dacă acceptă sau nu candidatura lui Munteanu.

 „Mă bucur pentru încrederea care i-a fost acordată și am certitudinea că dânsul va fi un bun conducător, și va continua să aplice în mod profesionist legea pentru ca instituția procuraturii să își îndeplinească misiunea de a face o justiție corectă. Am convingerea că vom colabora eficient și de-acum încolo ca să sporim eforturile ambelor instituții de a deveni credibile și respectate în fața cetățenilor”, a scris Dragalin pe Facebook.

Ion Munteanu a fost desemnat  de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la funcția de procuror-șef interimar al Procuraturii Generale. Candidatura sa a fost propusă pentru aprobare președintei țării Maia Sandu.

Amintim că după suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, interimarul a fost asigurat de către procurorul Dumitru Robu. După expirarea unui an, acesta și-a încheiat mandatul, iar procurorul Eduard Bulat a fost desemnat pentru a-l înlocui temporar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: