Veronica Dragalin de Ziua Internațională Anticorupție: „Trebuie făcută să dispară”
Full Article 2 minutes read

Veronica Dragalin de Ziua Internațională Anticorupție: „Trebuie făcută să dispară”

De Ziua Internațională Anticorupție, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, se află în SUA, la Conferința Internațională Anticorupție 2022 (IACC2022). Dragalin a accentuat în mod repetat importanța eradicării acestui fenomen, care a afectat în mod dezastruos Republica Moldova.

Șefa Procuraturii Anticorupție susține că să lupți cu un fenomen de așa amploare este dificil și de durată, dar mai ales, este o acțiune colectivă, când fiecare trebuie să-și asume să nu dea mită și să nu ia mită.

„Acum, când sunt în SUA, în cadrul IACC2022, înțeleg că o lume întreagă este determinată să lupte cu acest fenomen, în așa mod ca acesta să nu mai afecteze democrația, securitatea țărilor și demersul de mai departe al lumii.

Corupția provoacă sărăcie, provoacă insecuritate, provoacă neîncredere socială, iar indiferența în raport cu acest fenomen este o crimă, în sine”, a scris Dragalin pe rețelele de socializare.

Totodată, Dragalin spune că Procuratura Anticorupție este angajată în lupta cu acest fenomen și va fi fermă în acțiunile sale, fără să menajeze pe nimeni, fără să admită compromisuri.

„Corupția nu poate fi subiect de înțelegeri, ea trebuie făcută să dispară. Pornind de la integritatea fiecăruia, pornind de la valori general umane, haideți să fim unitari în lupta cu acest fenomen. Integritate, Transparență, Responsabilitate – atât în sistemul de justiție, cât și fiecare în mod separat”, a punctat ea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: