Vicepreședintele raionului Sîngerei, care a suferit arsuri la ochi, a fost transferat la Spitalul Republican din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Vicepreședintele raionului Sîngerei, care a suferit arsuri la ochi, a fost transferat la Spitalul Republican din Chișinău

Vicepreședintele raionului Sîngerei Tudor Tutunaru a fost transferat la Spitalul Republican din Chișinău. Informația a fost confirmată de către deputata Platformei Demnitate și Adevăr (DA), colega sa de partid. 

„În timp ce atacatorul stă acasă, în arest, colegul meu Tudor Tutunaru a fost transferat astăzi la Spitalul Republican din Chișinău. Unde-i poetul să ne mai compună balade despre fals în acte medicale, transfer de influență etc?”, a scris deputata Arina Spătaru pe pagina sa de Facebook.

Amintim că funcționarul a fost atacat de către un membru al Partidului Aacasă Construim Europa (PACE), care l-a stropit cu verde de briliant. Soluția i-a nimerit în ochi, iar victima a fost internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II. Membrul PACE și-a explicat gestul prin faptul că Tudor Tutunaru s-ar fi vaccinat fără rând împotriva coronavirusului.

Liderul formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat în ajun că dosarul este instrumentat politic și a cerut ca această cauză să fie examinată de responsabilii din altă localitate. Acesta a acuzat-o pe Arina Spătaru de trafic de influență și a solicitat procurorului general să ceară ridicarea imunității parlamentare a acesteia și cercetarea sa sub aspect penal.

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, Tudor Balan. Astăzi, membrul PACE a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Sângerei, care a respins demersul procurorilor de arestare a învinuitului pentru o lună. Procuratura consideră încheierea judecătorului de instrucție ilegală și anunță că o va contesta.

Între timp, al treilea membru PACE a fost astăzi recunoscut și audiat de Procuratura raionului Sângerei în calitate de bănuit pe marginea incidentului din seara zilei de 6 aprilie.

Într-un răspuns pentru NM, reprezentanții Procuraturii Generale au menționat că investighează cazul, inclusiv declarația liderului Pace Gheroghe Cavcaliuc, care a declarat că „așa vor păți toți funcționarii care vor face abuz de funcția lor și se vor vaccina înaintea medicilor, bătrânilor și a poporului”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: