VIDEO 480 tone verificate. Detalii de la perchezițiile în cazul companiilor care ar fi vândut carne cu bacterii
Full Article 1 minutes read

VIDEO 480 tone verificate. Detalii de la perchezițiile în cazul companiilor care ar fi vândut carne cu bacterii

Procurorii comunică detalii cu privire la perchezițiile anunțate pe 18 ianuarie la companiile care ar fi comercializat carne infectată cu bacterii. Se menționează că au fost efectuate 12 percheziții în Chișinău, la patru companii de importare și comercializare a cărnii care ar fi periculoasă pentru viața și sănătatea cumpărătorilor.

Perchezițiile au vizat depozitele frigorifice cu circa 480 tone de carne, oficiile companiilor și automobilele acestora.

În rezultat au fost ridicate acte contabile, înscrisuri de ciornă și dispozitive electronice. Acestea vor fi cercetate și coraportate la rezultatele expertizelor solicitate de procurorii PCCOCS de la angajații Agenției Naționale Siguranța Alimentelor și ai Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare, care au prelevat mostre din loturile de carne vizate.

„Ulterior vor fi audiați responsabilii din cele patru companii, care potrivit datelor din dosar ar fi pus în vânzare în mod conștient produse periculoase pentru clienți și ar fi acționat în cadrul unui grup criminal organizat”, comunică procurorii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: