VIDEO 480 tone verificate. Detalii de la perchezițiile în cazul companiilor care ar fi vândut carne cu bacterii
Full Article 1 minutes read

VIDEO 480 tone verificate. Detalii de la perchezițiile în cazul companiilor care ar fi vândut carne cu bacterii

Procurorii comunică detalii cu privire la perchezițiile anunțate pe 18 ianuarie la companiile care ar fi comercializat carne infectată cu bacterii. Se menționează că au fost efectuate 12 percheziții în Chișinău, la patru companii de importare și comercializare a cărnii care ar fi periculoasă pentru viața și sănătatea cumpărătorilor.

Perchezițiile au vizat depozitele frigorifice cu circa 480 tone de carne, oficiile companiilor și automobilele acestora.

În rezultat au fost ridicate acte contabile, înscrisuri de ciornă și dispozitive electronice. Acestea vor fi cercetate și coraportate la rezultatele expertizelor solicitate de procurorii PCCOCS de la angajații Agenției Naționale Siguranța Alimentelor și ai Centrului de Metrologie Aplicată și Certificare, care au prelevat mostre din loturile de carne vizate.

„Ulterior vor fi audiați responsabilii din cele patru companii, care potrivit datelor din dosar ar fi pus în vânzare în mod conștient produse periculoase pentru clienți și ar fi acționat în cadrul unui grup criminal organizat”, comunică procurorii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: