(VIDEO) A fost semnat Acordul de asociere al Republicii Moldova la Programul UE pentru mediu și politici climatice
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) A fost semnat Acordul de asociere al Republicii Moldova la Programul UE pentru mediu și politici climatice

Prim-ministra Natalia Gavrilița și comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, au semnat Acordul de asociere al Republicii Moldova la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice (LIFE).

„Acest program ne va ajuta să implementăm proiecte cu tehnici inovatoare și bune practici în domeniul mediului înconjurător și schimbărilor climatice, care să contribuie la dezvoltarea unei economii reziliente și neutre din punct de vedere climatic. Bugetul total al programului european de mediu LIFE, pentru perioada de finanțare 2021-2027, constituie 5,43 miliarde euro, fonduri care vor putea fi accesate inclusiv de potențialii beneficiari din Republica Moldova”, a declarat Natalia Gavrilița.

Totodată, premierul a precizat că la acest program pot participa atât instituțiile publice, cât și cele private.

Anterior, președinta Maia Sandu a declarat că semnarea acestui acord va ajuta Republica Moldova să găsească soluții durabile pentru problemele climatice și de mediu, în conformitate cu strategiile UE. „În special, avem nevoie de mai multe proiecte care să crească reziliența țării noastre la schimbările climatice, dar și care să contribuie la Programul de împădurire, care este o prioritate a guvernării”, a menționat Președinția Republicii Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: