VIDEO Amenzi false pentru șoferi, carduri rusești la dealeri, țigări ascunse sub tencuială | Săptămâna 112

Rubrica tradițională „Săptămâna 112” este din nou pe micile ecrane. În acest episod vă prezentăm cele mai importante știri din domeniul criminalistic, produse în ultimele zile.

— Și-a omorât soția și soacra, apoi s-a sinucis. La acest gest necugetat a recurs un bărbat de 55 de ani din localitatea Slobozia-Vărăncău, raionul Soroca. Tragedia s-a întâmplat, în data de 25 martie, când oamenii legii au depistat cadavrele femeilor în propria casă.

— Un bărbat de 36 de ani va sta după gratii următorii 15 ani, pentru că a încercat să le incendieze pe mama și pe mătușa sa. Magistrații Judecătoriei Edineț, sediul Central, au pronunțat sentința, în data de 26 martie, considerându-l vinovat în comiterea tentativei de omor.

— Un bărbat de 48 de ani din satul Lozova, raionul Strășeni, va sta 25 de ani după gratii, pentru că a agresat-o sexul pe fiica sa minoră, pe parcursul a cinci ani consecutiv. — S-a pornit la București cu un camion ticsit cu țigări. Este isprava unui bărbat de 36 de ani, care a încercat să treacă frontiera, având în autovehicul 870 de mii de țigări nedeclarate. El le-a spus ofițerilor vamali că transportă amestec uscat de ipsos de construcție.

— Un polițist al Inspectoratului Național de Securitate Publică a fost reținut, după ce ar fi primit mită de la un șofer, pentru a închide ochii la încălcările comise de acesta în trafic. Camerele de supraveghere l-au surprins pe conducătorul auto când a depășit viteza pe străzile din capitală și a neglijat culorile semaforului. Pentru a scăpa basma curată, șoferul i-ar fi dat angajatului INSP peste 7.000 de lei. Agentul de patrulare a păstrat jumătate din acești bani, iar cu restul a achitat amenzile pe care le-ar fi atribuit în mod fals altor cinci șoferi, nevinovați de acele încălcări.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Parlamentul Republicii Moldova

Legea privind avocatura a ajuns la Președinție. Maia Sandu va lua o decizie în 14 zile

Președinția a recepționat proiectul de lege cu privire la avocatură, care a generat greva generală a avocaților. Șefa statului urmează să decidă asupra promulgării legii în termen de 14 zile. Precizările au fost făcute pentru NewsMaker de consilierul prezidențial Igor Zaharov. Se întâmplă în contextul apelului lansat de Uniunea Avocaților, care solicită președintei Maia Sandu să nu promulge legea, susținând că aceasta „aduce atingere gravă independenței, libertății și autonomiei profesiei de avocat”.

„Președinția a recepționat proiectul de lege în cursul zilei de ieri. Conform prevederilor legale, președinta are la dispoziție 14 zile pentru examinarea documentului. Decizia va fi comunicată public, în mod transparent, așa cum se procedează cu toate actele normative care ajung la instituția prezidențială”, a menționat Zaharov.

Precizăm că avocații au început greva generală, care va dura până la Congresul Extraordinar al Avocaților din 25 iulie. Potrivit Uniunii, motivul este „adoptarea de către Parlamentul a amendamentului cu privire la avocatură, fără consultarea profesiei de avocat, fapt care ar aduce atingere gravă independenței, libertății și autonomiei profesiei de avocat, iar în consecință ar afecta dreptul cetățeanului la asistență juridică calificată”.

În urma discuțiilor purtate luni, 14 iulie, cu autoritățile, la Ministerul Justiției, s-au stabilit unele excepții de la grevă, pentru a asigura continuitatea asistenței juridice.

Avocații consideră că soluționarea situației este posibilă doar prin nepromulgarea legii de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, motiv pentru care revendicarea privind nepromulgarea legii rămâne actuală.

Reprezentanții CNAJGS au semnalat că acceptă dreptul avocaților la grevă, însă, această situație poate afecta grav accesul la justiție a persoanelor vulnerabile. În context, Uniunea a stabilit că greva generală se menține, cu câteva excepții. Astfel, avocații vor putea interveni în următoarele situații:

  • acțiuni procesuale privind reținerea;
  • demersuri privind aplicarea sau prelungirea măsurilor preventive (arest, arest la domiciliu, control judiciar);
  • cauze privind violența în familie;
  • procese cu participarea minorilor;
  • cauze ce implică cetățeni străini sau apatrizi aflați în custodia statului.
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: