VIDEO Amenzi false pentru șoferi, carduri rusești la dealeri, țigări ascunse sub tencuială | Săptămâna 112

Rubrica tradițională „Săptămâna 112” este din nou pe micile ecrane. În acest episod vă prezentăm cele mai importante știri din domeniul criminalistic, produse în ultimele zile.

— Și-a omorât soția și soacra, apoi s-a sinucis. La acest gest necugetat a recurs un bărbat de 55 de ani din localitatea Slobozia-Vărăncău, raionul Soroca. Tragedia s-a întâmplat, în data de 25 martie, când oamenii legii au depistat cadavrele femeilor în propria casă.

— Un bărbat de 36 de ani va sta după gratii următorii 15 ani, pentru că a încercat să le incendieze pe mama și pe mătușa sa. Magistrații Judecătoriei Edineț, sediul Central, au pronunțat sentința, în data de 26 martie, considerându-l vinovat în comiterea tentativei de omor.

— Un bărbat de 48 de ani din satul Lozova, raionul Strășeni, va sta 25 de ani după gratii, pentru că a agresat-o sexul pe fiica sa minoră, pe parcursul a cinci ani consecutiv. — S-a pornit la București cu un camion ticsit cu țigări. Este isprava unui bărbat de 36 de ani, care a încercat să treacă frontiera, având în autovehicul 870 de mii de țigări nedeclarate. El le-a spus ofițerilor vamali că transportă amestec uscat de ipsos de construcție.

— Un polițist al Inspectoratului Național de Securitate Publică a fost reținut, după ce ar fi primit mită de la un șofer, pentru a închide ochii la încălcările comise de acesta în trafic. Camerele de supraveghere l-au surprins pe conducătorul auto când a depășit viteza pe străzile din capitală și a neglijat culorile semaforului. Pentru a scăpa basma curată, șoferul i-ar fi dat angajatului INSP peste 7.000 de lei. Agentul de patrulare a păstrat jumătate din acești bani, iar cu restul a achitat amenzile pe care le-ar fi atribuit în mod fals altor cinci șoferi, nevinovați de acele încălcări.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Seceta face ravagii în Ștefan Vodă. Culturile de porumb și floarea-soarelui, „grav afectate”: „Avem o situație critică”

Starea culturilor de grupa a doua – în special porumbul și floarea-soarelui – este una „critică”, a constatat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Vasile Șarban, în urma unei vizite efectuate pe terenurile agricole din raionul Ștefan Vodă. Potrivit oficialului, lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultimele luni „au afectat grav culturile”, punând în pericol recolta din acest an.

Secretarul de stat a vizitat mai multe terenuri din satele Crocmaz, Cioburciu și Slobozia, unde a discutat cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă.

„Am venit astăzi în Ștefan Vodă pentru a vedea personal care este situația din teren și pentru a discuta cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă. Este clar că avem de-a face cu o situație critică”, a declarat Vasile Șarban.

Potrivit acestuia, deși în seara zilei precedente au fost înregistrate cantități reduse de ploaie, acestea nu au fost suficiente pentru a salva culturile.

„O bună parte a suprafețelor cultivate cu porumb este deja compromisă, iar în cazul florii-soarelui, plantele sunt într-o fază avansată de dezvoltare, cu calatidiile subdezvoltate, ceea ce afectează grav potențialul de producție. Dacă în perioada imediat următoare nu vor fi înregistrate precipitații semnificative, se așteaptă pierderi considerabile la ambele culturi”, susține oficialul.

Un exemplu relevant este gospodăria „Ecoalimentprim”, care administrează 1050 de hectare cultivate cu culturi de câmp. Fermierii de aici spun că au nevoie urgentă de investiții în sisteme moderne de irigație pentru a putea face față secetei.

De asemenea, din cauza secetei, sunt afectate și plantațiile de prun, chiar și pentru recolta deja diminuată în urma înghețurilor târzii din primăvară.

În context, Vasile Șarban a subliniat importanța accelerării proiectelor de reabilitare a infrastructurii de irigații și a aplicării tehnologiilor agricole adaptate noilor realități climatice.

„Fermierii încep să conștientizeze tot mai mult rolul esențial al acestor investiții, iar soluții precum tehnologia de conservare a solului No till, deși nu sunt miraculoase, oferă o anumită protecție culturilor în perioadele de secetă, menținând umiditatea în sol pentru o perioadă mai îndelungată. Dialogul cu fermierii, colectarea datelor privind pierderile și promovarea soluțiilor durabile vor rămâne priorități ale ministerului în gestionarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii naționale”, a subliniat secretarul de stat.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: