VIDEO Comandanții care au apărat Azovstalul se întorc în Ucraina. Zelenski: „Ne întoarcem eroii acasă”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Comandanții care au apărat Azovstalul se întorc în Ucraina. Zelenski: „Ne întoarcem eroii acasă”

Cei cinci comandanți militari care au apărat Azovstalul s-a întors pe 8 iulie, în cea de-a 500 zi de război, acasă, în Ucraina. Denis Prokopenko, Sviatoslav Palamar, Serghii Volinski, Oleg Khomenko și Denis Shlega se vor reuni cu familiile, după ce au ajuns în Ucraina din Turcia – țară în care s-au aflat după ce au fost eliberați din captivitatea rusă.

„Ne întoarcem acasă din Turcia și ne întoarcem eroii acasă. Soldații ucraineni Denis Prokopenko, Sviatoslav Palamar, Serghii Volinski, Oleg Khomenko și Denis Shlega vor fi în sfârșit alături de familiile lor”, a anunțat președintele ucrainean, Vladimir Zelenski.

Amintim că Ucraina întors acasă 215 apărători ucraineni, într-un schimb de prizonieri cu Rusia, în septembrie 2022. Printre ei se numărau și comandanți militari care au apărat Azovstalul. Atunci Ucraina l-a eliberat din prizonierat pe Viktor Medvedciuk, cunoscut drept „nașul” lui Putin, dar și alți 55 de militari ruși.

Denis Prokopenko, Sviatoslav Palamar, Serghii Volinski, Oleg Khomenko și Denis Shlega s-au aflat de atunci în Turcia, sub garanțiile personale de protecție și securitate ale lui Erdogan. Președintele Vladimir Zelenski a declarat atunci că, conform acordurilor, cei cinci comandanți ai Azov eliberați vor fi în Turcia până la sfârșitul războiului.

În mai 2023, Ekaterina Prokopenko, fondatoarea Asociației Familiilor Apărătorilor Azovstal, a declarat că comandanții Azov din Turcia locuiesc într-o unitate închisă, dar au acces la informații.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: