VIDEO Concert simfonic la piața centrală din Chișinău: cum au reacționat trecătorii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Concert simfonic la piața centrală din Chișinău: cum au reacționat trecătorii

Concert la piața centrală din Chișinău. S-a întâmplat cu ocazia celor 200 de ani de la prima interpretare a simfoniei a 9-a de Ludwig van Beethoven. Acum, ultima parte din simfonie, cunoscută ca „Oda Bucuriei” este imnul Uniunii Europene. Astfel, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a decis să marcheze aniversarea printr-un „concert-surpriză” la piața centrală din Chișinău cu denumirea „Oda Bucuriei”. Unii trecători au decis să înregistreze cu telefonul concertul simfonic, alții au aplaudat artiștii, au fost și din cei care au trecut indiferenți. 

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a menționat că pe 7 mai 2024 se împlinesc 200 de ani de la prima interpretare a renumitei Simfonii a 9-a de Ludwig van Beethoven.

„Acum, ultima parte din simfonie, cunoscută ca „Oda Bucuriei” este imnul Uniunii Europene, aducând mai aproape națiunile de pe continent”, a comunicat Delegația.

Reprezentanții Delegației au declarat că au marcat aniversarea „cu un concert-surpriză la piața centrală din Chișinău, care mai ales în ajunul sărbătorilor adună la un loc moldovenii din toată țara”.

„Te poți trezi într-o dimineață, în timp ce faci cumpărături la piața centrală din Chișinău, cu un concert simfonic gratuit chiar lângă tine”, au declarat reprezentanții Delegației.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: