(VIDEO) Cum arată una dintre cele mai înfricoșătoare camere, unde au fost torturați ucrainenii
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Cum arată una dintre cele mai înfricoșătoare camere, unde au fost torturați ucrainenii

Șeful serviciului de presă al Forțelor de Apărare Herson, Dmitrii Pletenciuk, a dezvăluit cum arată una dintre cele mai înfricoșătoare camere, unde au fost torturați ucrainenii. Imaginile video au fost publicate pe 28 decembrie de către Ambasada Ucrainei în Republica Moldova.

Camera a fost găsită datorită ucrainenilor care au supravieţuit.

„Aici, în condiții inumane, fără lumină, încălzire, locuri de dormit și toalete, invadatorii au ținut, interogat și torturat ucrainenii”, se arată în mesajul distribuit de Ambasada Ucrainei.

Potrivit victimelor, femeile și bărbații erau ținuți în aceeași cameră. Una din camere a fost transformată într-o toaletă improvizată.

Prizonierii ar fi fost ținuți captivi într-o încăpere fără lumină. Aceștia erau nevoiți să doarmă la podea și în frig.

Mai mult, forțele de ordine au stabilit deja numele a 31 de persoane capturate. Un bărbat ar fi fost ținut în acele condiții circa două luni de zile.

Toate persoanele, care au reușit să supravieţuiască, mărturisesc că au fost torturați cu şocuri electrice.

Amintim că pe 9 noiembrie armata rusă și-a anunțat retragerea din Herson, singurul centru administrativ cucerit de la începutul războiului declanșat în Ucraina în luna februarie.

La mijlocul lunii octombrie, armata rusă a început evacuarea civililor de pe malul drept al râului Nipru. Serghei Surovikin a anunțat pe 18 octombrie că sunt posibile „cele mai dificile decizii” în ceea ce privește Hersonul.

Kievului a anunțat debutul ofensivei în Herson la începutul toamnei, iar reprezentanții Ministerului ucrainean al Apărării au anunțat că ar putea elibera Hersonul până la începutul acestui an.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: