VIDEO „Dați-mi de lucru”. Recean, întâmpinat de mulțime în Găgăuzia, deși nu și-a anunțat vizita
Full Article 4 minutes read

VIDEO „Dați-mi de lucru”. Recean, întâmpinat de mulțime în Găgăuzia, deși nu și-a anunțat vizita

Și premierul Dorin Recean a fost în Găgăuzia. S-a întâmplat pe 28 martie. Deși a anunțat că va efectua o vizită de lucru doar în raionul Cantemir, premierul a fost și la Congaz. Recean, ca și ministrul Andrei Spînu, a fost întâmpinat de mulțime. Oamenii l-au luat la întrebări pe oficial, chiar dacă a dat de înțeles că se grăbește. „Dați-mi de lucru, eu tot vreau să lucrez. Ce să fac? Spuneți-mi”, l-a întrebat pe Recean o femeie. 

Pe 27 martie, reprezentanții Guvernului declarau că prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde o vizită de lucru în raionul Cantemir – pe 28 martie.

Iar în seara zilei de 28 martie, reprezentanții Guvernului au raportat că Recean a ajuns și la Congaz. Se menționa că premierul a discutat „cu un grup de antreprenori din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, în cadrul evenimentului organizat de Asociația oamenilor de afaceri „Next”, în parteneriat cu Asociaţia Businessului European”.

„Șeful Executivului a accentuat că oamenii de afaceri din această regiune sunt activi, creează noi locuri de muncă și contribuie la dezvoltarea țării noastre. De asemenea, premierul s-a referit la potențialul de creștere și extindere a companiilor deja lansate pe piață, în contextul progreselor înregistrate de Republica Moldova pe calea de integrare în Uniunea Europeană și a beneficiilor oferite în parcursul nostru european”, au comunicat reprezentanții Guvernului cu referire la vizita premierului la Congaz.

În seara aceleiași zile, canalul de Telegram Gagauznews a publicat imagini cu vizita lui Recean la Congaz. Potrivit acestora, o mulțime s-a apropiat de premier și l-a luat la întrebări. O femeie i-a comunicat lui Recean că din data de 25 martie a rămas fără lucru. Ea activa la o școală internat din Congaz, iar aceasta a fost închisă. Potrivit femeii, în instituție învățau 150 de copii și activau 50 de lucrători. Ea s-a prezentat drept profesoară care activa la instituție și i-a spus lui Recean că are 5 copii.

„Dați-mi de lucru, eu tot vreau să lucrez. Mă apropii de o școală, de a doua, de a treia, peste tot este ocupat. Eu am rămas fără lucru. (…) Ce să fac? Spuneți-mi”, i-a comunicat aceasta lui Recean.

Oficialul i-a spus femeii că va analiza cazul ei.

Menționăm, pe 28 martie ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu declara că a părăsit studioul postului public de televiziune din Găgăuzia GRT, unde participa la o emisiune, după ce și-a făcut apariția un membru al echipei oligarhului fugar Ilan Șor. Spînu menționa că „nu a vrut să stea la masă” cu o persoană afiliată lui Șor, condamnat la 15 ani de pușcărie în dosarul „Frauda bancară”. Când a ieșit din clădire, a menționat Spînu, a avut „o discuție bună cu oamenii care au fost aduși acolo, la intrare”. Potrivit unor imagini video, mai mulți membri ai echipei bașcanului Evghenia Guțul – susținută de Șor – împreună cu câteva zeci de localnici l-au întâmpinat pe ministrul Spînu în fața sediului GRT din Comrat. Membrii echipei guvernatoarei autonomiei găgăuze i-au reproșat lui Andrei Spînu că președinta Maia Sandu nu a inclus-o pe Guțul în componența Guvernului. Iar vicepreședintele Comitetului Executiv al Găgăuziei Ilia Guzun i-a reproșat faptul că drumurile Comrat-Cantemir și Comrat-Basarabeasca nu se repară. Detalii AICI.

Precizăm că pe 29 martie, și președinta Maia Sandu a ajuns în Găgăuzia. Șefa statului urmează să participe la ceremonia de lansare a construcției liniei de înaltă tensiune Vulcănești-Chișinău. Președinta a fost așteptată cu protest de simpatizanții oligarhului fugar Ilan Șor. Zeci de oameni, cu pancarte în mâini, s-au aliniat de-a lungul unui traseu din regiunea autonomă, în apropiere de evenimentul la care urmează să participe președinta țării. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: