VIDEO De ce majoritatea moldovenilor sunt pro UE și contra NATO? Explicația unui europarlamentar român
Full Article 2 minutes read

VIDEO De ce majoritatea moldovenilor sunt pro UE și contra NATO? Explicația unui europarlamentar român

Mai mult de jumătate dintre cetățenii din Republica Moldova vor sa se alăture Uniunii Europene, dar procentul scade în cazul NATO, potrivit celui mai nou sondaj realizat la Chișinău. Europarlamentarul român, Eugen Tomac, de la Partidului Mișcarea Populară (PMP) a explicat pentru postul de televiziune din România, B1 TV, de ce sunt moldovenii reticenți în a se alătura alianței militare nord-atlantice. Politicianul consideră că moldovenii „au fost intoxicați zeci de ani cu propaganda rusă, iar rezultatele acestei îndoctrinări se văd în alegerile pe care le fac pentru viitorul țării”.

„Sondajul reflectă opinia publică din Republica Moldova. 53 la sută optează pentru integrarea europeană, iar în ceea ce privește aderarea la NATO, procentul pare neschimbat de 10 ani încoace. 27% dintre cetățeni consideră ca NATO este soluția cea mai bună pentru Republica Moldova. Concluzia este una singură: atât timp cât spațiul media din Republica Moldova a fost dominat de presa de limbă rusă, care a fost până acum câteva luni, extrem de agresivă în a ține populația alimentată cu informații departe de realitate, aceste efecte se resimt. Marea majoritate a oamenilor sunt împotriva războiului. Toată conducerea a avut o abordare corectă împotriva războiului. Dincolo de temeri, există o realitate. În Republica Moldova, marea majoritate a populației este constituită din români. Faptul că o bună parte sunt denaționalizați și se află sub presiunea propagandistică a Rusiei, este o realitate, însă peste 50% din basarabeni sunt și cetățeni ai României, iar interesul nostru legitim este de a ne preocupa de soarta lor și de aceea  vrem să creăm cat mai multe premize pentru o apropiere si mai sănătoasă. Republica Moldova, mai devreme sau mai târziu, se va apropia cu pași mult mai rapizi de România”, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac este din 2019  deputat european în Parlamentul European.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: