VIDEO din timpul căutărilor tinerei de 19 ani, găsită moartă după 8 zile de la dispariție. Poliția: „A fost o provocare enormă”
Full Article 4 minutes read

VIDEO din timpul căutărilor tinerei de 19 ani, găsită moartă după 8 zile de la dispariție. Poliția: „A fost o provocare enormă”

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a venit cu un mesaj către toți cei care au participat la căutările tinerei de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, care a fost găsită moartă astăzi, 20 aprilie, la 8 zile de la dispariție. Poliția anunță că căutările fetei au fost „o provocare enormă” și a mulțumit angajaților MAI, dar și voluntarilor care s-au implicat. Oamenii legii au transmis condoleanțe rudelor și prietenilor Anei-Maria Guja și au dat asigurări că vor munci și în continuare pentru a elucida fiecare detaliu al acestui caz.

„A fost o provocare enormă pentru noi toți să găsim această fată, dispărută în circumstanțe dubioase la Orhei. Consecințele sunt triste, dar am făcut tot posibilul ca împreună să putem acționa așa ca legea să poată fi aplicată corect. A fost o săptămâna în care am examinat fiecare centimetru de pământ, am analizat mii de înregistrări video, am mers prin ploaie, am ridicat fiecare piatră, am verificat fiecare loc și am întors toate gunoiștile. Dar rezultate sunt atunci când sunt oameni, mulți oameni”, a scris IGP.

Potrivit sursei, peste 900 de oameni, angajați ai MAI și voluntari au răspuns apelului de a se alătura căutărilor și astăzi, 20 aprilie.

„Mulțumim tuturor. Pentru noi a contat fiecare persoană. Transmitem condoleanțe familiei și rudelor. Muncim în continuare pentru a elucida fiecare detaliu al acestui caz”, se mai arată în mesajul IGP.

***

Amintim că Ana-Maria Guja, o tânără de 19 ani dintr-o localitate din Orhei, a dispărut pe 12 aprilie. S-a întâmplat după ce fata a urcat într-un automobil pe strada 31 august din Orhei, la ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Acesta se întorcea dintr-o localitate vecină, unde făcea meditații cu un copil. Ea învăța la Colegiul Pedagogic din orașul Orhei și, totodată, oferea servicii de meditații unor copii. Fata este însărcinată în șase luni.

Oamenii legii au anunțat în seara zilei de 16 aprilie că șoferul în mașina căruia a urcat fata a fost reținut. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, refuză să colaboreze cu ancheta.

Pe 19 aprilie, Inspectoratul General de Poliție (IGP) a anunțat că oamenii legii, împreună cu voluntari, vânători și localnici, continuă căutările tinerei. IGP a precizat că căutările au fost extinse în raionul Telenești, după apariția unor noi circumstanțe.

Tot pe 19 aprilie, principalul suspectat a fost plasat în arest pentru o perioada de 30 de zile. El este acuzat de răpire, însă nu își recunoaște vina. Detalii – AICI.

Între timp Poliția a îndemnat cetățenii să sesizeze de urgență oamenii legii, dacă au avut interacțiuni „dubioase” cu principalul suspect în cazul dispariției tinerii de 19 ani, în Orhei. Apelul vine după ce, în timpul perchezițiilor efectuate la domiciliul și mașina bărbatului de 45 de ani, au fost găsite mai multe lucruri pentru femei. Oamenii legii atrag atenția că, între timp, bărbatul și-a schimbat de nenumărate ori atât înfățișarea, cât și mașinile pe care le conducea. Vezi cum arată principalul suspect acum, cum a arătat în ultima perioadă, dar și ce mașini a condus – AICI.

Pe 20 aprilie, tânăra a fost găsită moartă, după peste o săptămână de căutări. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, corpul neînsuflețit a fost găsit într-o fâșie forestieră, la aproximativ 21 de km de la localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești, cu deplasare pe drum de țară. „În timpul acțiunilor masive întreprinse de polițiști și societatea civilă, cu regret, acum oamenii legii au găsit cadavrul unei tinere cu semnalmente și vestimentație asemănătoare fetei de 19 ani dispărută la Orhei”, anunțăau oamenii legii. Detalii – AICI. .

Vezi ce spune mama și iubitul tinerii dispărute despre caz – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: