Андрей Мардарь / NewsMaker

(VIDEO) Dodon a explicat de ce are voie să discute cu presa, chiar dacă este în arest la domiciliu

Ex-președintele Republicii Moldova, cercetat penal în mai multe dosare și plasat în arest la domiciliu, a acordat un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24. 

La remarca corespondentei din Rusia că nu i-a fost interzisă comunicarea cu presa în timpul aflării în arest la domiciliu, Igor Dodon a precizat:

A fost un precedent, când Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, atât față de Moldova, cât și față de alte state, a luat decizia că este ilegal. Chiar dacă omul se află în arest sau arest preventiv, dacă nu există hotărârea irevocabilă a instanței de judecată privind vinovăția sa, să discute cu presa. Evident că ei și-ar dori foarte mult să ne interzică comunicarea. Actualul președinte a spus de câteva ori – cum e posibil așa ceva, etc. Însă ei fac pe europenii, că ar avea anumite valori, etc. Însă vor să acționeze dur, împotriva deciziilor instanțelor europene, etc. Așa că, deocamdată nu mi-au interzis. Poate după interviul nostru vor interzice”, a declarat Dodon.

Amintim că este al doilea interviu acordat de Igor Dodon din arest la domiciliu. Anterior, acesta a discutat cu o jurnalistă a postului de televiziune Publika TV.

Amintim că Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. În același dosar figurează Vladimir Plahotniuc, cumnatul lui Igor Dodon – Petru Merineanu, soția sa, Galina Dodon și mama sa. Cele două femei au statut de complice în dosar.

De asemenea, Dodon are statutul de învinuit în dosarul „Energocom”, în care statul ar fi fost prejudiciat cu suma de 11 927 173 dolari SUA, echivalentul a 123 957 916 lei.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei | NewsMaker

Primele alegeri locale în Călinești și Leova, după amalgamare: CEC a stabilit data scrutinului

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 16 noiembrie 2025 organizarea alegerilor locale noi în comuna Călinești (raionul Fălești) și în orașul Leova (raionul Leova). Decizia a fost luată în urma procesului de amalgamare voluntară, prin care au fost comasate mai multe unități administrativ-teritoriale, în vederea consolidării sistemului administrației publice locale.

Astfel, în comuna Călinești, noile alegeri sunt organizate pentru funcția de primar și pentru constituirea unui nou Consiliu comunal. Noua unitate administrativ-teritorială va include localitățile Călinești, Chetriș, Chetrișul Nou și Hîncești. În total, au fost stabilite 13 mandate de consilier comunal.

Pentru orașul Leova, alegerile vizează de asemenea funcția de primar și un nou Consiliu orășenesc, cu 23 de mandate de consilier. Noua unitate va cuprinde orașul Leova și satele Sărata-Răzeși, Sîrma și Tochile-Răducani.

CEC precizează că mandatele actualilor primari și consilieri locali vor înceta la data validării noilor mandate, respectiv la constituirea legală a noilor consilii.

Amintim că, pentru aceeași dată – 16 noiembrie 2025 – CEC a mai stabilit organizarea alegerilor locale noi în alte patru localități: satul Ustia (raionul Glodeni), comuna Natalievca (raionul Fălești), comuna Cremenciug (raionul Soroca) și satul Bașcalia (raionul Basarabeasca).

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: