VIDEO Dodon planifica să se vadă cu Tauber pentru a vorbi despre 9 mai. Ce va face urmare a reținerii deputatei
Full Article 3 minutes read

VIDEO Dodon planifica să se vadă cu Tauber pentru a vorbi despre 9 mai. Ce va face urmare a reținerii deputatei

Fostul președinte Igor Dodon planifica să aibă o întrevedere cu Marina Tauber, deputata Partidului „ȘOR” reținută pe 1 mai la Aeroportul Chișinău. Aveau să discute despre acțiunile partidelor de pe 9 mai. Totuși, Dodon a spus că nu va renunța să vorbească cu cei de la partid. „Cu cineva de la ei noi trebuie să ne întâlnim”, a menționat el. Iar despre protestul Partidului „ȘOR”, anunțat pe 7 mai, Dodon a spus că mereu a avut poziția că „trebuie să unești toate forțele și opoziția trebuie să protesteze împreună”. 

„Eu vă spun sincer, eu plănuiam săptămâna aceasta să mă văd cu ea (n. red. cu Marina Tauber) pentru a discuta despre 9 mai. În orice caz, eu cred că cu cineva de la ei noi trebuie să ne întâlnim, pentru că nu va fi corect ca pe 9 mai să mergem diferit. Nu este corect. 9 mai este o sărbătoare pentru toți, este ziua Victoriei și trebuie să fie unitate, să fim toți împreună”, a menționat Dodon pe 1 mai, la TV8.

Cu referire la protestul din 7 mai, anunțat anterior de Tauber, Dodon a spus: „Știu că este protest, noi la partid nu am discutat aceasta dar eu nu renunț la poziția mea, care am avut-o mereu, că trebuie să unești toate forțele și opoziția trebuie să protesteze împreună”.

Pe 7 mai, Mișcarea pentru Popor, din care fac parte Partidul „ȘOR”, PACE – condus de Gheorghe Cavcaliuc, câțiva activiști civici, dar și doi deputați care au părăsit recent Partidul Socialiștilor, va organiza un nou protest. Anunțul a fost făcut pe 5 aprilie de către deputata Marină Tauber. Acțiunea de protest urmează să aibă loc în fața Parlamentului. „Noi solicităm demisia imediată a Guvernului Recean, a Maiei Sandu și a Parlamentului, în frunte cu Igor Grosu”, declara Tauber.

Marina Tauber a fost reținută pe 1 mai, la Aeroportul Internațional Chișinău. Deputata planifica să plece în Israel. Procuratura Anticorupție declara că la baza reținerii „a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei”.

Avocații Marinei Tauber au declarat că vor dovedi în fața justiției că reținerea deputatei este ilegală. „O să fie încă o sesizare la Curtea Europeană”, a menționat unul din avocații deputatei, Aureliu Colenco. Potrivit apărării, nu sunt probe că Tauber dorea să fugă, atâta timp cât „este biletul dus și întors”.

***

În aprilie, Partidul „ȘOR” și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au anunțat că vor organiza pe 9 mai acțiunea „Regimentul nemuritor”. Partidul „ȘOR” a declarat că va ieși în stradă „cu portrete ale rudelor care au participat la cel de-Al Doilea Război Mondial”, iar PSRM a spus că evenimentul se va desfășura „fără drapele de partid, cu toate simbolurile Marii Victorii”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: