(VIDEO) Mită de 4000 EUR pentru a organiza trecerea ilegală a frontierei de stat. Cum funcționa schema pusă la cale de doi moldoveni?
Full Article 50 second read

(VIDEO) Mită de 4000 EUR pentru a organiza trecerea ilegală a frontierei de stat. Cum funcționa schema pusă la cale de doi moldoveni?

Doi bărbați au fost reținuți, fiind bănuiți de facilitarea și organizarea trecerii ilegale a frontierei din România spre Republica Moldova, prin punctul de trecere Leușeni. Mai exact, cei doi pretindeau că au influență asupra persoanelor din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, astfel încât persoana solicitantă să intre în țară fără a fi înregistrată în baza de date. Pentru „servicii”, cei doi indivizi au cerut 4000 euro.

Potrivit Procuraturii Generale, cel care a solicitat acțiunea era anunțat în căutare, într-un dosar penal pentru escrocherie. Astfel, pentru a-i asigura intrarea nedetectată în țară, cele două persoane au primit suma de bani în două tranșe, iar în data de 6 decembrie aceștia au fost reținuți.

După audieri, bănuiții și-au recunoscut vinovăția și colaborează în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

„Cu referire la solicitant, în privința acestuia va fi pornită urmărirea penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat”, comunică reprezentanții Procuraturii Generale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: