(VIDEO) „Dragă prințes al gazelor” vs „Nu fiți ca Ion”. Schimb de replici între Spînu și Ceban, din cauza traficului din Chișinău
Full Article 4 minutes read

(VIDEO) „Dragă prințes al gazelor” vs „Nu fiți ca Ion”. Schimb de replici între Spînu și Ceban, din cauza traficului din Chișinău

Schimb de replici între vicepremierul Andrei Spînu și primarul capitalei Ion Ceban. Totul a pornit după ce edilul a acuzat actuala guvernare că l-ar sabota, inclusiv prin nedirijarea traficului rutier, ceea ce provoacă apariția ambuteiajelor. De cealaltă parte, Spînu a dat asigurări că Guvernul, dimpotrivă, „caută soluții”. În data de 15 decembrie, schimbul de replici cu privire la problema transportului în capitală a continuat.

Schimbul de replici între Andrei Spînu și Ion Ceban a început după ce edilul a criticat actuala guvernare și a acuzat-o de mai multe nelegiuiri, care potrivit lui, se produc în capitală. Printre acestea, potrivit lui Ceban, se numără și problema ambuteiajelor. Primarul nu exclude că reprezentanții Guvernului l-ar sabota intenționat, prin nedirijarea traficului rutier așa cum ar trebui.

„Ieri am văzut că a publicat cineva o fotografie de pe viaduct. De dirijarea traficului rutier din oraș se ocupă poliția. Nu exclud deja că se face intenționat rău. Pentru că nu a crescut numărul de mașini în oraș timp de un an. Nu a crescut semnificativ, cel puțin. Hai să admitem 3000 sau 5000 de mașini. Dar nu au fost așa ambuteiaje”, declara primarul capitalei.

Andrei Spînu, în cadrul ședinței de Guvern din data de 14 decembrie, a dat asigurări că membrii cabinetului de miniștri nu încearcă să creeze, prin proiectele sale, ambuteiaje, dimpotrivă – „miniștrii caută soluții pentru a le reduce”.

„Drumul M1 sectorul Leușeni-Chișinău, drumul M1 sectorul Chișinău-Dubăsari. O parte mare din aceste proiecte țin de centura Chișinău și vedem care sunt ambuteiajele. Am aici și un mesaj: Să stea liniștit cel de acolo că nu facem noi nimic să creăm ambuteiaje. Noi exact invers vom aproba proiectele ca să reușim să avem această centură cât mai repede și să reducem traficul din Chișinău”, a declarat Spînu.

Și prim-ministrul Natalia Gavrilița a venit cu o declarație în acest sens. „Într-adevăr trebuie să eliberăm drumurile din Chișinău de ambuteiaje – atât prin construcția și reabilitarea unor noi drumuri, dar și prin dezvoltarea căii ferate. Tot ar fi o soluție care ar ajuta în această privință. Știu că dvs. lucrați la asta, sper să vedem și niște hărți, unde fiecare cetățean să vadă ce tronsoane de drumuri și în ce termen vor fi reabilitate”, a menționat Gavrilița.

Pe 15 decembrie, primarul Ion Ceban a venit cu o nouă replică. Edilul s-a referit la asigurările vicepremierului, dar a vorbit și despre proiectele pe care le-a oferit Spînu drept exemplu atunci când a spus că Guvernul depune efort pentru a fi redus traficul din capitală.

„Referitor la centura Chișinău, noi am spus că suntem gata pentru acest lucru. Am văzut că cineva și-a pus epoleți. Dragă „prințes al gazelor”, nu este meritul dumneavoastră. Proiectul BERD-BEI a fost negociat încă doi ani în urmă. Vreau să vedem cât de rapid și în ce formulă o să avansați în această privință”, a declarat Ceban.

Nu a ratat ocazia să dea replica nici viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Chiar dacă e enervant, fiți calmi, nu fiți ca Ion!”, a scris Andrei Spînu, indicând simbolul mașinilor, ca semn al ambuteiajelor din Chișinău.

Amintim că, în data de 15 decembrie, în cadrul unei declarații, primarul Ion Ceban a anunțat că problema ambuteiajelor este și din cauza faptului că au parvenit solicitări din partea mai multor funcționari publici cu privire la trecerea liberă pe străzile din capitală, fără a aștepta culoarea verde a semaforului. Potrivit lui, doar într-o singură zi au fost 47 de solicitări din partea funcționarilor.

„A fost culmea. Într-o singură zi – „oamenii buni”, „funcționărași” de tot felul – au făcut 47 de solicitări ca să li se creeze confort, ca ei să ajungă mititeii înaintea tuturor, fără ambuteiaje”, a declarat Ceban. Prin urmare, edilul a anunțat că urmează unele decizii pentru ca traficul să nu mai fie stopat „sub nici o formă”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: