VIDEO „După eveniment vom face și contabilitate”. Precizările Guvernului cu privire la Adunarea „Moldova Europeană”
Full Article 3 minutes read

VIDEO „După eveniment vom face și contabilitate”. Precizările Guvernului cu privire la Adunarea „Moldova Europeană”

Începînd cu ora 11:00, duminică 21 mai, în centrul capitalei va avea loc Adunarea Națională „Moldova Europeană”, inițiativă lansată de președintele Maia Sandu, care are drept scop să arate că moldovenii își doresc să facă parte din Uniunea Europeană. În acest contex, secretarul general al Guvernului, Artur Mija, a venit cu detalii privind desfășurarea evenimentului.

Siguranța oamenilor la eveniment este în prim plan. O bună parte din informație poate fi găsită pe site-ul: moldovaeuropeană.md. Vreau să accentuez un lucru important: Inspectoratul de Poliție și instituțiile statului vor preveni orice încercare de violență și vor asigura ordinea și liniștea în societate în această duminică. Cetățenii nu au de ce să se îngrijoreze. Instituțiile noastre au demonstrat că pot asigura ordinea și securitatea oamenilor. Adunarea de duminică este apolitică. Îi îndemnăm pe toți cetățenii să vină pentru a arăta că puterea în Republica Moldova este a oamenilor”, a accentuat președintele grupului de organizare a Adunării „Moldova Europeană”, Artur Mija.

Adunarea „Moldova Europeană” va avea două părți: adresări către cetățeni și un program artistic. Durata evenimentului va fi de câteva ore. Programul va fi plasat pe site-ul: moldovaeuropeană.md cu câteva zile înainte de eveniment.

Potrivit lui Mirja, Adunare „Moldova Europeană” va avea loc în același timp la Chișinău, dar și în alte 33 de capitale și orașe europene, unde „diaspora noatră va fi împreună cu noi pentru a spune într-un glas că Moldova vrea să fie membră a UE”.

Dacă sunteți în afara ţării, puteți găsi locurile unde se adună moldovenii pe hartă.

VIDEO "După eveniment vom face și contabilitate". Precizările Guvernului cu privire la Adunarea "Moldova Europeană"

moldovaeuropeană.md

Totodată, a fost elaborată harta parcărilor din Chișinău pentru 21 mai. Sunt patru zone mari, în funcție de intrarea în oraș.

VIDEO "După eveniment vom face și contabilitate". Precizările Guvernului cu privire la Adunarea "Moldova Europeană"

moldovaeuropeană.md

De asemenea, Guvernul se va asigura ca să fie instalate unități sanitare, vor distribui apă potabilă la solicitare. Totodată, Ministerul Afacerilor Interne se va ocupa de fluidizarea traficului. În Chișinău, transportul public va circula în mod obișnuit, iar numărul de unită de transport public din oraș, dar și suburbie va fi suplimentat.

Întrebat despre cât costă evenimentul, secretarul general al Guvernului a spus că „după eveniment va face și contabilitate”.

***

Maia Sandu a anunțat despre convocarea, pentru data de 21 mai, a Adunării Naționale „Moldova Europeană”. Președinta a declarat că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sunt europeni, iar UE este calea aleasă de ei. Ulterior, șefa statului a comunicat jurnaliștilor cine se va ocupa de organizarea Adunării.

Mai multe partide din Moldova au declarat că vor participa la Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Unele au spus că vor decide în dependență de discuțiile care le vor avea cu „autorul acestei inițiative”, altele au declarat că vor veni la eveniment „dar cu o altă poziție”. Un partid a anunțat că va participa la Adunare și va „reitera în fața poporului susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova”, în același timp va cere demisia Maiei Sandu și PAS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: