VIDEO „E pentru prima dată când ne ținem de mână în public”. Un cuplu de homosexuali despre Marșul Pride din Chișinău
Full Article 2 minutes read

VIDEO „E pentru prima dată când ne ținem de mână în public”. Un cuplu de homosexuali despre Marșul Pride din Chișinău

Un cuplu de homosexuali, unul dintre care este originar din Federația Rusă, participă la Marșul Solidarității în sprijinul drepturilor comunității LGBT, care se desfășoară în centrul Chișinăului. Bărbații s-au arătat recunoscători pentru acest eveniment, întrucât îi ajută să se simtă mult mai în siguranță. Totodată, ei spun că marșul Pride le-a oferit posibilitatea să se țină pentru prima dată de mână într-un spațiu public. 

„Am venit aici pentru noi și pentru drepturile noastre și a semenilor noștri. Suntem aici pentru că e singura zi din an când ne putem ține de mână fără să ne fie frică. Am venit cu speranța că părerea oamenilor se va schimba. Vrem doar să arătăm că așa oameni ca noi există și e normal. Sunt refugiat din Rusia. Aici oamenii sunt mai buni și mult mai toleranți. Și cel mai important, mai informați. „, a declarat bărbatul.

Cuplul locuiște în Chișinău de mai bine de un an, dar este pentru prima dată când se țin de mână în public.

„Este pentru prima dată când ne ținem de mână”, a adăugat partenerul acestuia.

Amintim că în centrul Chișinăului are loc Marșul Solidarității în sprijinul drepturilor comunității LGBT. Marșul a început la intersecția străzilor București și Ismail. Corespondenții NM Nicolae Paholinițchi și Alina Mihalkina vor transmite în direct evenimentul.

În acest an, în Republica Moldova se desfășoară cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”. Festivalul va avea loc între 12 – 18 iunie și se va încheia, conform tradiției, cu Marșul Pride.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: