LIVE Înconjurați de poliție, membrii comunității LGBT+ participă la marșul din Chișinău
Full Article 2 minutes read

LIVE Înconjurați de poliție, membrii comunității LGBT+ participă la marșul din Chișinău

În centrul Chișinăului are loc Marșul Solidarității în sprijinul drepturilor comunității LGBT. Marșul a început la intersecția străzilor București și Ismail. În același timp, „Renaștere” planifică desfășurarea „marșului familiei tradiționale”. Corespondenții NM Nicolae Paholinițchi vor transmite în direct evenimentul.

În acest an, în Republica Moldova se desfășoară cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”. Festivalul va avea loc între 12 – 18 iunie și se va încheia, conform tradiției, cu Marșul Pride.

Din programul Festivalului nu vor lipsi evenimentele devenite deja emblematice în comunitate și dincolo de ea – decernarea anti-premiilor „Strachina de Jmalț”, Pride Park, Pride Night.

Totodată, primarul capitalei Ion Ceban a anunțat că nu va da curs solicitării organizatorilor marșului Pride și se opune redirecționării transportului public pe strada București, acolo unde urmau să meargă susținătorii comunității LGBT+.

Amintim că, în 2022, Mitropolia Moldovei a cerut în mod repetat autorităților mun. Chișinău să oprească „prin orice mijloace” desfășurarea marșului. Ulterior, primarul Ion Ceban a cerut comunității LGBT+ să își schimbe traseul, invocând desfășurarea altor evenimente.
De asemenea, pe traseul participanților la marș au fost demarate lucrări de reparație.

Marșul „Moldova Pride” a avut, totuși, loc, adunând anul trecut circa 500 de participanți, inclusiv deputați în parlament.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: