(VIDEO) „Grosu, ieși afară!”. „Mișcarea pentru popor”, din care face parte Partidul ȘOR, a adus circa 100 de vârstnici la Parlament
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Grosu, ieși afară!”. „Mișcarea pentru popor”, din care face parte Partidul ȘOR, a adus circa 100 de vârstnici la Parlament

Câteva zeci de manifestanți, în special persoane vârstnice, protestează lângă Parlament. Manifestația este organizată de „Mișcarea pentru popor”, din care fac parte partidele „ȘOR”, „Acasă Construim Europa” (PACE) și activiști precum Maia Laguta.

Manifestanții au adus pancarte cu mesajele „Vrem să semnați și facturile să le achitați”, „Pas  cu Pas ne-au dus de nas/ Acum e timpul să semnați”. Ei au scandat „Jos Maia Sandu” și „Grosu, ieși afară!”. Aceștia se află în spatele Legislativului și întâmpină mașinile cu care vin deputații la ședința plenară. Demonstranții susțin că vor să adune semnături pentru o petiție, prin care „să oblige guvernul să achite facturile poporului pentru gaz și energie electrică”.

Premierul desemnat Dorin Recean își va prezenta programul de guvernare și echipa în plenul parlamentului pe 16 februarie. Din noul cabinet de miniștri fac parte 10 bărbați și 6 femei. În aceeași zi, Partidul Socialiștilor a planificat un protest, de la ora 10.00.

Amintim că, pe 3 decembrie, mai mulți politicieni și activiști, inclusiv reprezentanții Partidului „ȘOR”, activista Maia Laguta și vicepreședintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc) Denis Roșca au anunțat crearea unei noi structuri: „Mișcarea Pentru Popor”.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: