VIDEO „Mai mult de jumătate din pacienții din reanimare aveau vârsta de 30-40 de ani”. Un bărbat infectat cu COVID-19 a povestit prin ce a trecut
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Mai mult de jumătate din pacienții din reanimare aveau vârsta de 30-40 de ani”. Un bărbat infectat cu COVID-19 a povestit prin ce a trecut

Un bărbat de 37 de ani care s-a infectat cu COVID-19 și a fost spitalizat la terapie intensivă, în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, a povestit prin ce a trecut. Identitatea acestuia nu a fost dezvăluită.

„Mă simțeam rău, probabil din cauza insuficienței de oxigen. Am început să tremur, să îmi fie frică. Cel mai strașnic a fost prima noapte petrecută în reanimare. Dar medicii mi-au explicat: ori te intubăm ori te conectăm la mască cu respirație artificială. Alături era deja un pacient intubat, dar, mai bine să nu vezi așa ceva, nu mai zic că să simți”, a povestit bărbatul.

Pacientul povestește că majoritatea pacienților din reanimare aveau până la 40 de ani.

„În reanimare, din 13 pacienți, 8 aveau 30-40 de ani, asta nu e 60-70 de ani, cum spuneau anterior. Să-ți privești moartea în ochi la 37 de ani, având doi copii, e strașnic. În orice moment, omul poate să-și piardă viața, indiferent de vârsta pe care o are, de bunăstarea sa”, a precizat pacientul.

Bărbatul spune că medicii și asistentele medicale lucrează în condiții grele.

„Să le dea Dumnezeu sănătate și rezistență. Se vede că sunt foarte obosiți. Zilnic, când vezi ochii obosiți și triști ai angajaților medicali, îți e frică că nu va mai avea cine să lucreze”, a conchis bărbatul.

Interviu

Unul din pacienții, care s-a tratat de COVID – 19 a decis să povestească prin ce chinuri a trecut. Bărbatul a fost internat în Terapia Intensivă 4 COVID din cadrul IMSP SCR ”T.Moșneaga” în data de 31 mai și externat pe data de 7 iunie. Stimați cetățeni, vă îndemnăm să aveți grijă de sănătatea Dvs și a celor din jur! Respectați măsurile de precauție, pentru a nu deveni pacientul Terapiei Intensive. Vă dorim tuturor sănătate! #AiGrijă #StopCovidhttps://www.youtube.com/watch?v=xwBKTzUyLf8

Gepostet von IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” am Donnerstag, 11. Juni 2020

Până la ziua de azi, 11 iunie, în Republica Moldova au fost înregistrate 10 321 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 060 în Transnistria.

În total, 6 072 persoane au fost tratate, iar 371 au decedat din cauza COVID-19

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: