VIDEO La Kiev se desfășoară al doilea Summit al Platformei Crimeea. Va participa și Maia Sandu?
Full Article 2 minutes read

VIDEO La Kiev se desfășoară al doilea Summit al Platformei Crimeea. Va participa și Maia Sandu?

Cel de-al doilea summit al Platformei Crimeei a început în Ucraina. Din cauza războiului la scară largă, anul acesta are loc online. La eveniment vor lua parte reprezentanți ai aproximativ 60 de țări și organizații internaționale: în special, secretarul general al NATO Stoltenberg și președintele polonez Duda, care au sosit personal la Kiev în această dimineață.

Încă nu se știe dacă Moldova va participa la summit. Administrația Președintelui Republicii Moldova nu a confirmat pentru NM, dar nici nu a negat participarea. Până la finalul evenimentului, Kievul va păstra secrete informațiile despre participanți, a declarat pentru NM o sursă din biroul președintelui Ucrainei: „Acest lucru se face din motive evidente: tot felul de presiuni asupra acestor țări [din Federația Rusă. ] este posibil. Dar se știe deja cu siguranță că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va lua parte la summit”.

Platforma Crimeea este un format internațional de consultare și coordonare inițiat de Ucraina, menit să crească eficacitatea răspunsului internațional la ocuparea Crimeei, să răspundă la amenințările tot mai mari de securitate și să crească presiunea internațională asupra Rusiei.

***

Amintim că anul trecut,  Maia Sandu, a participat la summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”.Evenimentul a avut loc la Kiev, pe 23 august. Atunci, Partidul Socialiștilor (PSRM) și-a exprimat nedumerirea față de participarea președintelui Maia Sandu la summit dând de înțeles că acest gest ar putea provoca înrăutățirea relațiilor dintre Chișinău și Moscova și se aratau gata să depună eforturi pentru „a rezolva incidentul”.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: