VIDEO La Kiev se desfășoară al doilea Summit al Platformei Crimeea. Va participa și Maia Sandu?
Full Article 2 minutes read

VIDEO La Kiev se desfășoară al doilea Summit al Platformei Crimeea. Va participa și Maia Sandu?

Cel de-al doilea summit al Platformei Crimeei a început în Ucraina. Din cauza războiului la scară largă, anul acesta are loc online. La eveniment vor lua parte reprezentanți ai aproximativ 60 de țări și organizații internaționale: în special, secretarul general al NATO Stoltenberg și președintele polonez Duda, care au sosit personal la Kiev în această dimineață.

Încă nu se știe dacă Moldova va participa la summit. Administrația Președintelui Republicii Moldova nu a confirmat pentru NM, dar nici nu a negat participarea. Până la finalul evenimentului, Kievul va păstra secrete informațiile despre participanți, a declarat pentru NM o sursă din biroul președintelui Ucrainei: „Acest lucru se face din motive evidente: tot felul de presiuni asupra acestor țări [din Federația Rusă. ] este posibil. Dar se știe deja cu siguranță că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, va lua parte la summit”.

Platforma Crimeea este un format internațional de consultare și coordonare inițiat de Ucraina, menit să crească eficacitatea răspunsului internațional la ocuparea Crimeei, să răspundă la amenințările tot mai mari de securitate și să crească presiunea internațională asupra Rusiei.

***

Amintim că anul trecut,  Maia Sandu, a participat la summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”.Evenimentul a avut loc la Kiev, pe 23 august. Atunci, Partidul Socialiștilor (PSRM) și-a exprimat nedumerirea față de participarea președintelui Maia Sandu la summit dând de înțeles că acest gest ar putea provoca înrăutățirea relațiilor dintre Chișinău și Moscova și se aratau gata să depună eforturi pentru „a rezolva incidentul”.Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: