VIDEO Lansare dramatică în campania electorală. Pe fundalul ruinelor Filarmonicii Naționale, Usatîi și-a prezentat echipa
Full Article 4 minutes read

VIDEO Lansare dramatică în campania electorală. Pe fundalul ruinelor Filarmonicii Naționale, Usatîi și-a prezentat echipa

Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi, și-a prezentat echipa de candidați pentru Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în alegerile din 5 noiembrie de pe scena Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, pe 8 octombrie. Primul pe lista candidaților din partea partidului este Denis Șova, fostul director general al combinatului de vinuri „Cricova”.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Nostru, printre candidații pentru CMC „sunt oameni experimentați din diferite domenii: producere, transport, finanțe, drept, gospodărie comunală, educație, sport”. Se menționează că primul pe listă este Denis Șova, fostul director general al combinatului de vinuri „Cricova”.

Este o echipă de profesioniști adevărați. Au o experiență colosală și vor să-și realizeze potențialul acumulat pe parcursul vieții. Ei vor fi portavoce a chișinăuienilor în Consiliu”, a spus Renato Usatîi. „Urmăresc evenimentele politice, am urmărit prezentările în actuala campanie, făcute în localuri scumpe, de pe scene de milioane. Până la urmă totul se termină cu eșec în administrare. De aceea, îndemn chișinăuienii să aprecieze calitatea oamenilor cu care vin partidele în CMC și nu promisiunile lor”, a adăugat politicianul.

De asemenea, Usatîi a explicat de ce prezentarea s-a făcut de pe scena Filarmonicii Naționale: „Starea în care se află astăzi demonstrează situația social-economică reală nu doar în Chișinău, ci și în toată țara. Este o demonstrare clară a atitudinii guvernanților. Chișinăul și întreaga țară merită altceva. Merită mai multă apreciere și mai multă dedicație din partea profesioniștilor adevărați”.

Amintim că incendiul de la Filarmonica Națională care a avut loc pe 24 septembrie 2020 a afectat clădirea în proporție de circa 80 la sută. Au ars ambele săli de concerte, cele două scene, arhiva cu partituri, dar şi zeci de instrumente muzicale, printre care şi trei piane. La un an de la incendiu, ministrul Culturii Sergiu Prodan declara că reconstrucția clădirii vechi a filarmonicii este imposibilă din cauza „stării nesatisfăcătoare” a construcției, stabilită de experții tehnici. Tot atunci, el a spus că va fi lansat un concurs internațional de idei, care va sta la baza viitoare clădiri a Filarmonicii.

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Pe 6 octombrie începe campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunțat ce le este interzis candidaților în campania electorală. Acestora li se interzice să participe la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, inclusiv să organizeze concerte.

Tot pe 8 octombrie, mai mulți pretendenți la fotoliul de primar de Chișinău, Bălți și Cahul s-au lansat în campania electorală. Cineva a spus că toate lucrurile în viață le-a început cu ploaie și că alegerile din Chișinău au un rol aparte. Altcineva a declarat că „din Bălți se va începe eliberarea” și că Moldova merită altă guvernare. Iar unui pretendent la fotoliul de primar, alegerile din capitală din acest an îi amintesc de povestea biblică cu David și Goliat.

În septembrie curent, liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a anunțat că intenționează să revină în componența administrației publice locale din Bălți. Politicianul a declarat că își va înainta candidatura la scrutinul electoral local pentru Consiliului Municipal Bălți, iar dacă va fi ales, va activa în această funcție până la alegerile prezidențiale din 2024, în cadrul cărora, la fel, intenționează să participe. Candidatul Partidului Nostru la funcția de primar de Bălți, în cadrul scrutinului din 5 noiembrie, este Alexandr Petkov. Cel din urma a prezentat actele pe 6 octombrie, în ultima zi de depunere a dosarelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: