Partidul Nostru

VIDEO Lansare dramatică în campania electorală. Pe fundalul ruinelor Filarmonicii Naționale, Usatîi și-a prezentat echipa

Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi, și-a prezentat echipa de candidați pentru Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în alegerile din 5 noiembrie de pe scena Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, pe 8 octombrie. Primul pe lista candidaților din partea partidului este Denis Șova, fostul director general al combinatului de vinuri „Cricova”.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Nostru, printre candidații pentru CMC „sunt oameni experimentați din diferite domenii: producere, transport, finanțe, drept, gospodărie comunală, educație, sport”. Se menționează că primul pe listă este Denis Șova, fostul director general al combinatului de vinuri „Cricova”.

Este o echipă de profesioniști adevărați. Au o experiență colosală și vor să-și realizeze potențialul acumulat pe parcursul vieții. Ei vor fi portavoce a chișinăuienilor în Consiliu”, a spus Renato Usatîi. „Urmăresc evenimentele politice, am urmărit prezentările în actuala campanie, făcute în localuri scumpe, de pe scene de milioane. Până la urmă totul se termină cu eșec în administrare. De aceea, îndemn chișinăuienii să aprecieze calitatea oamenilor cu care vin partidele în CMC și nu promisiunile lor”, a adăugat politicianul.

De asemenea, Usatîi a explicat de ce prezentarea s-a făcut de pe scena Filarmonicii Naționale: „Starea în care se află astăzi demonstrează situația social-economică reală nu doar în Chișinău, ci și în toată țara. Este o demonstrare clară a atitudinii guvernanților. Chișinăul și întreaga țară merită altceva. Merită mai multă apreciere și mai multă dedicație din partea profesioniștilor adevărați”.

Amintim că incendiul de la Filarmonica Națională care a avut loc pe 24 septembrie 2020 a afectat clădirea în proporție de circa 80 la sută. Au ars ambele săli de concerte, cele două scene, arhiva cu partituri, dar şi zeci de instrumente muzicale, printre care şi trei piane. La un an de la incendiu, ministrul Culturii Sergiu Prodan declara că reconstrucția clădirii vechi a filarmonicii este imposibilă din cauza „stării nesatisfăcătoare” a construcției, stabilită de experții tehnici. Tot atunci, el a spus că va fi lansat un concurs internațional de idei, care va sta la baza viitoare clădiri a Filarmonicii.

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali.

Pe 6 octombrie începe campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a anunțat ce le este interzis candidaților în campania electorală. Acestora li se interzice să participe la lansarea proiectelor de infrastructură sau a achizițiilor efectuate din bugetul public național, inclusiv să organizeze concerte.

Tot pe 8 octombrie, mai mulți pretendenți la fotoliul de primar de Chișinău, Bălți și Cahul s-au lansat în campania electorală. Cineva a spus că toate lucrurile în viață le-a început cu ploaie și că alegerile din Chișinău au un rol aparte. Altcineva a declarat că „din Bălți se va începe eliberarea” și că Moldova merită altă guvernare. Iar unui pretendent la fotoliul de primar, alegerile din capitală din acest an îi amintesc de povestea biblică cu David și Goliat.

În septembrie curent, liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a anunțat că intenționează să revină în componența administrației publice locale din Bălți. Politicianul a declarat că își va înainta candidatura la scrutinul electoral local pentru Consiliului Municipal Bălți, iar dacă va fi ales, va activa în această funcție până la alegerile prezidențiale din 2024, în cadrul cărora, la fel, intenționează să participe. Candidatul Partidului Nostru la funcția de primar de Bălți, în cadrul scrutinului din 5 noiembrie, este Alexandr Petkov. Cel din urma a prezentat actele pe 6 octombrie, în ultima zi de depunere a dosarelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Procedurile de înfrățire dintre Focșani și Chișinău, suspendate după ce Ceban a primit interdicție de intrare în România

Municipiul Focșani a suspendat procedurile de înfrățire cu municipiul Chișinău, după reacțiile care odată cu aplicarea interdicției de intrare pe teritoriul României în privința primarului capitalei Republicii Moldova, Ion Ceban. Anunțul a fost făcut de primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, pe pagina sa de Facebook.

Cristi Valentin Misăilă a menționat că, în ultima vreme, a fost ținta unor „atacuri” din partea reprezentanților locali ai USR în legătură cu inițiativa privind înfrățirea dintre Focșani și Chișinău, după ce Ion Ceban a primit interdicție de intrare în România. Edilul a precizat că, pentru că acest demers „risca să fie compromis de interpretări politice”, procedurile de înfrățire cu Chișinău au fost suspendate, „până la clarificarea tuturor aspectelor diplomatice”. Decizia a fost luată pe 11 iulie.

Din păcate, prea des asistăm la o politică alimentată de atacuri ieftine și reflexe populiste. În loc să se înțeleagă rostul profund al colaborării dintre comunități, unii aleg să transforme orice pas înainte într-o oportunitate de scandal. Le transmit că dezvoltarea reală nu se face cu lozinci și acuzații ci cu muncă și parteneriate solide. În ciuda unor astfel de atacuri, Primăria Focșani va continua să aleagă calea valorilor sale tradiționale, a deschiderii și a respectului față de oameni, dincolo de zgomotul de fundal al unei politici fără substanță”, a spus primarul.

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

Atât Ion Ceban, cât și Blocul Alternativa, din care face parte inclusiv partidul MAN, condus de edilul capitalei, au declarat că în spatele deciziei s-ar afla președinta Maia Sandu și formațiunea de guvernământ PAS. La rândul său, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a respins învinuirile, declarând că interdicția are legătură cu acțiunile lui Ion Ceban. Oficialul a evidențiat pozițiile pro-ruse pe care le-a avut primarul de-a lungul timpului.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: