VIDEO Marina Tauber a compus o poezie pentru bălțeni și i-a îndemnat să vină la Judecătorie
Full Article 3 minutes read

VIDEO Marina Tauber a compus o poezie pentru bălțeni și i-a îndemnat să vină la Judecătorie

Candidata Partidului „ȘOR” la funcția de primar al municipiului Bălți și-a chemat susținătorii la Judecătoria Bălți, unde se va desfășura ședința de judecată, în care va fi examinată solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC), privind anularea înregistrării sale în calitate de concurent electoral. Tauber a adresat un mesaj în versuri pentru bălțeni.

„Dragi bălțeni, vă așteptăm la ora 11:00 la Judecătorie, unde se va lua decizia despre viitorul vostru, despre cum vor trăi copiii voștri și nepoții voștri. Vreau să accentuez că luptăm nu pentru noi, nu pentru victoria sau fotoliul nostru, dar pentru alegerea și votul vostru. Pentru ca deciziile voastre să fie respectate”, a menționat Tauber.

Deputata Partidului „ȘOR” a adresat și un mesaj în versuri.

„Știți, astăzi de dimineață, mi-a venit în minte o mică poezie: Noi, bălțenii, vom învinge/ Și orașul îl vom apăra (traducere din rusă, NM)”, a menționat Tauber.

Amintim că în seara de 1 decembrie, CEC a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber, desemnat de Partidul „ŞOR” la funcția de primar al municipiului Bălți. Potrivit unui raport prezentat de către membru CEC Pavel Postica, Marina Tauber a utilizat în campania electorală fonduri financiare și materiale nedeclarate folosite pentru hrana simpatizanților și activiștilor care au susținut-o în campania pentru primul tur de scrutin, de cel puțin 34 260 de lei, astfel depășind plafonul maxim stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei.

Potrivit raportului CEC, candidata a cazat mai mulți activiști și susținătorii la Dumbrava Albă – o tabără de odihnă din Bălți, pentru aceasta fiind folosiți 152 de mii de lei. Plata pentru cazare la tabăra Dumbrava Albă a fost efectuată de către Svetlana Popan, persoană care se regăsește pe lista Partidului „ȘOR” pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

La rîndul său, Tauber susține că decizia CEC este motivată politic și în spatele deciziei ar sta președinta țării Maia Sandu. Concurentul electoral a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, prin care s-a cerut excluderea din cursa electorală. Tauber califică hotărârea ca fiind nefondată și cere instanței anularea acesteia. Demersul a fost depus în după-amiaza, de 2 decembrie.

Turul doi al alegerilor locale noi este planificat pentru data de 5 decembrie. În urma primului tur de scrutin, candidata Partidului „Șor” Marina Tauber a acumulat 15918 de voturi sau  47,93% din sufragii. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 6951 din voturi sau 20,93%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: