(VIDEO) Măsuri după accidentele care au cutremurat Moldova: poliția a împărțit pietonilor benzi reflectorizante și brățări fluorescente
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Măsuri după accidentele care au cutremurat Moldova: poliția a împărțit pietonilor benzi reflectorizante și brățări fluorescente

În această săptămână polițiștii capitalei desfășoară acțiuni de prevenire a situațiilor de risc în care sunt implicați pietonii. Mai exact, oamenii legii oferă cetățenilor benzi reflectorizante și brățări fluorescente pentru a fi observați mai ușor în trafic.

Obiectele au fost repartizate în fiecare sector din Chișinău, în special copiilor, adolescenților și bicicliștilor

Potrivit poliției, acțiunea are drept scop evitarea incidentelor de orice fel pe străzi.

Precizăm că, în ultima perioadă, în Republica Moldova au avut loc o serie de accidente rutiere, cu implicarea pietonilor, care au șocat societatea. Pe 23 decembrie un băiat de 10 ani a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei. Tragedia s-a produs în jurul orei 18:50. Potrivit Poliției, un automobil de marca Lincoln, condus de un tânăr de 22 de ani, a lovit băiatul în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni.

În noaptea de 5 spre 6 februarie, un grav accident s-a produs pe Viaduct. Marcela Paladi era pasagera unei mașini accidentate în capitală. Aceasta a ieșit din autoturism pentru a plasa semnul de semnalizare, pentru a evita producerea unui alt accident. În acel moment, un BMW a lovit-o, tânăra fiind practic strivită între cele două autoturisme. În urma impactului, tânăra a rămas fără ambele picioare.

Iar pe 24 martie, că o fată de 12 ani a decedat, după ce a fost tamponată de un troleibuz. Impactul a avut loc în jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. S-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni. Șoferița de 41 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, iar ulterior a fost plasată în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Menționăm că de la începutul anului, cel puțin 8 pietoni au murit în urma unor accidente rutiere care s-au produs în Republica Moldova. Contactată de NM, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul IGP Diana Detco, a precizat că, în perioada 01.01-19.03.2023, pe teritoriul țării, s-au produs 86 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor aflați pe spațiile destinate circulației acestora. În urma acestora, au murit 3 persoane, iar 91 au suferit traumatisme. Din cauza traversării neregulamentare, s-au produs 39 accidente rutiere soldate cu 5 persoane decedate și 36 persoane rănite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: