(VIDEO) Este jucăuș cu oamenii și își cunoaște foarte bine stăpânul. Cum a ajuns puiul de leu în proprietatea unui moldovean
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Este jucăuș cu oamenii și își cunoaște foarte bine stăpânul. Cum a ajuns puiul de leu în proprietatea unui moldovean

Un cetățean din raionul Căușeni crește acasă un leu rămas fără mamă de la grădina zoologică din Odessa. De la începutul războiului din Ucraina bărbatul a adăpostit mai multe specii de animale care erau transportate din Ucraina în Republica Moldova. Acesta conlucrează cu organizațiile neguvernamentale din Odessa, iar împreună salvează animalele din fața focului. Așa se face că astăzi bărbatul are sub îngrijire cai și căței de rasă, măgari și chiar un pui de leu. Animalele sunt îngrijite din sursele proprii, iar unele dintre ele sunt transportate în țările uniunii europene, către organizațiile pentru protecția animalelor, scrie Studio-L.

Faceți cunoștință aceasta este Baghira, puiul de leu care a zguduit întreaga presă zilele trecute, după ce un internaut a postat pe rețelele sociale că într-o pădure din Palanca se plimbă un pui de leu cu tot cu stăpân.

Puiul i-ar aparține lui Vasile Mereuță, un agent economic din Căușeni care își desfășoară activitatea antreprenorială pe teritoriul satului Tudora din raionul Ștefan Vodă.

Bărbatul povestește că puiul i-a ajuns în posesie de când avea o lună, în august 2022, în semn de recunoștință pentru că a contribuit la evacuarea animalelor din Ucraina în România. Puiul de doar o lună rămăseseră fără mamă, iar reprezentanții grădinii zoologice ar fi avut încredere că la Tudora acesta va fi crescut în siguranță. Astăzi puiul de leu este prieten cu toate animalele din curte.

Este jucăuș cu oamenii și își cunoaște foarte bine stăpânul. Anastasia din Ucraina spune că este proprietara unui azil de animale în Odessa.

După începutul războiului din Ucraina împreună cu familia s-a refugiat în satul Antonești din Ștefan Vodă, ea susține că datorită lui Vasile Mereuță au fost salvate multe animale de la moarte, iar puiul de leu nu ar trebui luat la grădina zoologică.

Pe lângă puiul de leu Vasile Mereuță îngrijește astăzi de 6 măgari, 2 cai și o vacă salvate din Ucraina, acesta susține că nu va permite ca puiul de leu să fie transmis la Grădina Zoologică din Chișinău întrucât are toate actele pe el și că nu prezintă un pericol pentru oameni.

***

Leul a fost zărit într-o pădure din localitatea Palanca, raionul Ștefan Vodă, de câțiva pescari care treceau prin zonă. Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului menționa, pentru știri.md, că leul aparține unui cetățean, care ar fi primit animalul în dar.

Reprezentantul instituției mai preciza că animalul i-a fost oferit în dar cetățeanului Republicii Moldova de Grădina Zoologică de la Odesa, în semn de mulțumire pentru suportul acordat refugiaților.

Pe 14 ianuarie, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului a anunțat că animalul urmează să ajungă la Grădină Zoologică din Chișinău. Totodată, moldoveanul care a primit în dar leul s-a ales cu un proces-verbal.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: