(VIDEO) Natalia Morari nu-și va mai difuza emisiunea la postul N4: „Promit că nu voi tăcea”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Natalia Morari nu-și va mai difuza emisiunea la postul N4: „Promit că nu voi tăcea”

Jurnalista Natalia Morari nu își va mai difuza emisiunea „Morari Live” la postul de televiziune N4. Anunțul a fost făcut în cadrul ediției din 22 decembrie. 

„Suntem nevoiți să încheiem colaborarea cu N4, dar emisiunea o voi produce în continuare. Promit că nu voi tăcea, chiar dacă pentru tăcere în curând ne vor închide pe toți”, a anunțat Natalia Morari.

***

Pe 8 septembrie 2021, Natalia Morari a anunțat că ia o pauză de emisie și că iese temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii TV8. Motivul invocat este faptul că aceasta ar fi șantajată de către angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru că a avut o relație cu omul de afaceri Veaceslav Platon, care este și tatăl copilului său. Ulterior,  SIS a anunțat într-un comunicat de presă că va ancheta cazul și i-a recomandat jurnalistei să depună o plângere și la Procuratura Generală.

În seara de 8 septembrie, mai multe ONG-uri de media au semnat o declarație comună.

Considerăm că relația Nataliei Morari cu Veaceslav Platon ar putea submina încrederea consumatorilor de media într-o presă liberă și independentă. Regretăm declarația întârziată a Nataliei Morari. Gestul ei ar putea afecta imaginea TV8 drept o instituție media integră și independentă din punct de vedere a politicii editoriale”, se arată în declarația semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Electronice și Asociația Media Guard.

Pe 12 septembrie, TV8 a publicat o declarație prin care a anunțat că se disociază complet și categoric de declarațiile făcute de jurnalista Natalia Morari. Postul de televiziune precizează că cele declarate de jurnalistă nu reprezintă politica editorială a departamentului de Știri TV, departamentului online și de producție ale postului.

„Subliniem că, imediat ce conducerea TV8 a fost informată de existența conflictului de interese, emisiunea de autor „Politica Nataliei Morari” a fost retrasă definitiv din grila postului. La fel, Natalia Morari a fost revocată imediat din structurile de administrare”, menționează în declarația sa administrația TV8.

Pe 18 octombrie, Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, a anunțat despre faptul că a fost acționată în judecată de către fosta membră a Asociației, Natalia Morari. Potrivit reprezentanților acesteia, jurnalista solicita să fie restabilită în calitate de membră.

Pe 21 octombrie, Morari a publicat un text prin care își explică decizia de a acționa în judecată Asociația Media Alternativă. Aceasta a scris că foștii săi colegi ar fi profitat de starea sa psihologică. Natalia Morari a menționat că a semnat cererea prin care a renunțat la statutul de membru-fondator într-o perioadă în care starea sa emoțională nu-i permitea să ia decizii echilibrate.

Pe 15 aprilie, jurnalista Natalia Morari a anunțat că va reveni în curând pe micile ecrane cu o nouă emisiune. Iar pe 5 mai, Morari a informat că emisiunea va fi difuzată de postul de televiziune N4.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: