VIDEO „Nu faceți păcate”. Șefia spitalului Bălți, reacție la declarațiile Arinei Spătaru că soțul ei este obligat să scoată lăcașul din instituție
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Nu faceți păcate”. Șefia spitalului Bălți, reacție la declarațiile Arinei Spătaru că soțul ei este obligat să scoată lăcașul din instituție

Biserica în care activează soțul Arinei Spătaru, preot în Bălți, nu a fost deconectată de la apă, lumină sau gaz. Aici, doritorii pot veni oricând. Preotul a fost îndemnat să părăsească locația temporară de care a beneficiat până a fi construită această biserică. Precizările au fost făcute de directorul interimar al Spitalului clinic Bălți Gheorghe Brînza. Cel din urmă a ținut să adauge că în acea locație, de care a beneficiat temporar preotul, se dorește amplasarea unui aparat de rezonanță magnetică nucleară. „Nu manipulați opinia publică”, a spus conducerea spitalului, urmare a declarațiilor din ajun a politicienei Arina Spătaru. 

Biserica din adresa Decebal, colț cu strada Conev, nu are nici o tangență cu acea omisiune. Eu aici nu am închis nici apa, nici lumina, nici gazul. Aici creștinii din spital pot oricând să vină la biserică. Și da, am trimis o scrisoare preotului prin care l-am informat că în locația temporară de care el a beneficiat până și-a construit această biserică, și într-adevăr unde nu au achitat facturi de ani de zile, intenționăm să amplasăm un aparat de rezonanță magnetică nucleară. Este o locație foarte comodă și pentru pacienții din exteriorul spitalului, dar și pentru pacienții care sunt spitalizați, sunt țintit la pat și împreună cu patul pot fi coborâți cu ascensorul și direct – în RMN [rezonanță magnetică nucleară]”, a comunicat șefia spitalului.

El a ținut să mai adauge că preotul are „spațiu, lumină, apă, are tot necesarul în lăcașul sfânt care este biserica de pe teritoriul spitalului”.

Lor li-i comod acolo să nu achite nimic, nici apă, nici canalizare, nici lumină, să coacă plăcinte și să fie bine-mersi. N-are nici o treabă politicul sau Arina Spătaru cu decizia de a amplasa tomografie computerizată. (…) Nu manipulați opinia publică, nu dezinformați oamenii, nu faceți păcate de sărbători”, a conchis șefia spitalului în seara zilei de 27 septembrie, în timpul unor declarații pe rețelele de socializare.

Pe 27 septembrie, președinta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) Arina Spătaru a declarat că Ministerul Sănătății ar fi emis o dispoziție potrivit căreia, timp de 15 zile, biserica în care activează soțul ei trebuie să fie scoasă din incinta spitalului clinic din Bălți. Potrivit Arinei Spătaru, soțul ei care este preot a fost anunțat despre dispoziție de conducerea spitalului. Președinta ALDE consideră că decizia a fost luată după ce a participat în demascarea schemei de finanțare ilegală a partidelor politice din Moldova de către oligarhul fugar Ilan Șor.

Pentru NewsMaker, reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat că „spațiile spitalului clinic din Bălți sunt utilizate, sunt gestionate, ocrotirii sănătății iar spitalul clinic din Bălți gestionează singur desfășurarea activității și utilizarea acestor spații”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: