VIDEO Pavel Filip, Dumitru Diacov, Valentina Buliga – prezenți la Congresul PDM: „Este un restart pe care îl aștepta toată lumea”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Pavel Filip, Dumitru Diacov, Valentina Buliga – prezenți la Congresul PDM: „Este un restart pe care îl aștepta toată lumea”

Astăzi are loc Congresul Partidului Democrat din Moldova (PDM). Înainte de reuniune, președintele interimar al partidului Monica Babuc a anunțat că se vor discuta „mai multe chestiuni organizatorice și perspectivele PDM în următoarele alegeri locale, prezidențiale și parlamentare”. Democrata a spus că urmează și „o schimbare la față a PDM”. De menționat că la evenimentul partidului sunt prezenți inclusiv Dumitru Diacov, Pavel Filip, Nicolae Ciubuc și Valentina Buliga. 

„Congresul nostru are loc într-o perioadă nu dintre cele mai ușoare pentru toată lumea și pentru Republica Moldova. Are loc mai ales la un an de zile de un scrutin electoral important – alegerile locale din Republica Moldova. Am zis să ne pregătim de aceste alegeri, am zis să ne facem o revizie frumoasă în rândurile noastre”, a menționat Babuc, în cadrul unor declarații de presă.

Babuc a mai spus că astăzi se vor discuta „mai multe chestiuni organizatorice și perspectivele PDM în următoarele alegeri locale, prezidențiale și parlamentare”.

La Congresul PDM a venit și o delegație din România în frunte cu președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României Ion-Marcel Ciolacu, tot el – președintele Partidului Social Democrat (PSD) din România.

„Este evident că de astăzi Partidul Democrat o să aibă un nou început. Este un restart pe care îl aștepta toată lumea”, a spus Ciolacu.

Ulterior, în cadrul Congresului, Babuc a anunțat că urmează a fi efectuată „o reformă complexă a PDM”.

„O schimbare la față a PDM prin schimbarea unui nou lider, prin alegerea unei noi echipe de conducere, prin eventuale modificări ale denumirii și simbolului partidului”, a comunicat Babuc.

De menționat că la Congresul PDM sunt prezenți: președintele de onoare al PDM Dumitru Diacov, fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan care a preluat conducerea filialei din Republica Moldova a PSD, fostul lider al democraților Pavel Filip, fosta ministră a Muncii, Protecției Sociale și Familiei Valentina Buliga și vicepreședintele PDM Nicolae Ciubuc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: