VIDEO Podoleak consideră că Chișinăul nu ar trebui să negocieze cu Tiraspolul
Full Article 2 minutes read

VIDEO Podoleak consideră că Chișinăul nu ar trebui să negocieze cu Tiraspolul

Consilierul Biroului prezidențial ucrainean, Mihail Podoleak, consideră că Republica Moldova nu trebuie să negocieze cu regiunea transnistreană despre condițiile reintegrării, întrucât țara va avea parte de un scenariu similar cu cel din Ucraina. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru TV8.

Potrivit lui Podoleak, Rusia nu se va opri, iar Putin va exercita presiune asupra oricărei alte țări.

„Vrei să trăiești într-o astfel de lume? Noi nu vrem. Amintește-ți de o regulă foarte importantă care îți permite să-ți menții independența în forma sa deplină – niciodată, niciodată nu discuta condițiile reintegrării. Există pământul vostru și există regulile voastre și alte discuții nu pot fi. Dacă unei persoane nu-i plac regulile voastre, el părăsește acest loc. Fie închis legal pentru colaborare, fie geografic în orice țară îi place. Doar un ultimatum poate păstra independența și suprima separatismul. Nu trebuie să vă jucați și să fiți liberali cu astfel de sisteme, altfel mai devreme sau mai târziu veți avea un conflict tragic, care este astăzi în Ucraina”, a spus Podoleak.

 

Amintim că pe 30 ianuarie Biroul politici de reintegrare și-a exprimat disponibilitatea participării la o nouă întrevedere cu reprezentanții politici ai Tiraspolului. Potrivit autorităților, data și agenda de discuții exactă urmează a fi convenite prin canalul de comunicare existent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: