VIDEO Premierul României, întâlnire cu secretarul de stat al SUA: Rusia duce în Moldova un război hibrid asupra președintei Sandu și a Guvernului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Premierul României, întâlnire cu secretarul de stat al SUA: Rusia duce în Moldova un război hibrid asupra președintei Sandu și a Guvernului

Rusia duce, în Republica Moldova, un război hibrid împotriva președintei Maia Sandu și a Guvernului, care a fost ales în mod democratic. Declarația a fost făcută de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, în timpul întrevederii sale din 4 decembrie, în SUA, cu secretarul de stat american, Anthony Blinken. Ciolacu l-a rugat pe Blinken ca, pe lângă parteniriatul dintre România și SUA, autoritățile din cele două țări să „aibă în vedere” și Republica Moldova. 

Guvernul de la București a publicat un videoclip cu declarațiile scretarului de stat al SUA și premierului României în debutul întrevederii pe care au avut-o.

Secretarul de stat american Anthony Blinken a mulțumit României pentru parteneriat, mai ales în contextul actual al agresiunii rusești în Ucraina.

Totodată, Blinken a subliniat rolul crucial pe care România îl joacă și l-a jucat în asigurarea Ucrainei cu tot ceea ce are nevoie pentru autoapărare, precum și pentru a putea continua să exporte cereale, grâu și alte produse.

La rândul său, Marcel Ciolacu a mulţumit Statelor Unite pentru „implicarea în Orientul Mijlociu” şi pentru ajutorul acordat în a putea recupera românii din Fâşia Gaza.

Premierul de la București a reiterat și faptul că România va continua să sprijine Ucraina până va obține victoria împotriva invaziei ruse.

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse. România și-a învățat lecția în ceea ce privește Rusia cu mult timp în urmă. Cunoaștem poporul rus și sistemul de agresiune. De aceea, o vă rugăm, în afară de parteneriatul pe care îl aveți cu România, să avem întotdeauna în vedere și Republica Moldova. Este cea mai vulnerabilă țară din Europa după Ucraina, unde există un conflict armat, iar în Republica Moldova există un conflict și un război hibrid asupra președintei Maia Sandu și asupra unui guvern democratic”, a adăugat el.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: