VIDEO Putin a anunțat că „operațiunea specială” din Ucraina „decurge conform agendei”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Putin a anunțat că „operațiunea specială” din Ucraina „decurge conform agendei”

Președintele Rusiei Vladimir Putin s-a adresat pe 3 martie Consiliului de securitate al țării. Discursul liderului de la Kremlin a durat 11 minute. Acesta a menționat că „operațiunea specială” din Ucraina „decurge conform agendei”. De asemenea, acesta a anunțat că fiecare membru al familiilor celor decedați vor primi compensații în mărime de peste 7,4 mln de ruble (circa 1,1 mln lei), la care se vor adăuga, suplimentar, pentru fiecare familie – încă 5 mln de ruble (circa 821 mii lei).

„Operațiunea militară specială a forțelor armate ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu agenda, conform planului, toate obiectivele se ating”, a declarat Putin.

Președintele Rusiei a mai spus că armata rusă luptă în Ucraina cu „neonaziștii”, care ar folosi civilii drept scut viu, acesta fiind motivul pentru care există victime printre locuitorii pașnici.

Putin a mai spus că familiile militarilor ruși care au decedat, pe lângă sumele din asigurare (de 7,4 mln ruble pentru fiecare membru), vor primi compensații suplimentare – de 5 mln de ruble. Și răniții vor beneficia de compensații: indemnizații lunare în caz de invaliditate și o indemnizație unică în mărime de 2,9 mln de ruble în cazul în care nu vor mai fi apți să își exercite activitatea militară. De asemenea, sunt prevăzute alocații suplimentare pentru răniți: câte 3 mln de ruble.

„În prezent, pe teritoriul Ucrainei, soldații noștri luptă pentru Rusia, pentru o viață pașnică pentru cetățenii Donbasului, pentru „denazificarea” și demilitarizarea Ucrainei, pentru ca niciun fel de „anti-Rusia”, creată de Vest chiar la frontiera noastră, să nu ne pună în pericol. Inclusiv cu arma nucleară”, a spus Putin.

Mai mult, președintele rus a adăugat că locotenentul-major din Daghestan Nurmagomed Gadjimagomed va fi decorat post-mortem cu ordinul „Eroul Rusiei”.

„După ce a fost grav rănit, a luptat până la urmă și s-a aruncat în aer, împreună cu soldații care l-au înconjurat, cu o grenadă. A recurs la acest pas pentru că înțelegea cu cine are de-a face. (…) Eu sunt rus și în jurul meu sunt Ivani și Marii. Însă când văd exemple de astfel de eroism, îmi vine să spun: sunt cecen, inguș, rus, tătar, mordvin, evrei, osetin”, a mai spus președintele Rusiei.

De asemenea, liderul de la Kremlin a mai spus că nu renunță la convingerea că „rușii și ucrainenii sunt un singur popor”. Ulterior, acesta i-a cerut ministrului Apărării Serghei Șoigu să relateze în detaliu despre „operațiunea specială”, iar transmisiunea a fost întreruptă.

Precizăm că cel mai recent bilanț al militarilor decedați în timpul războiului din Ucraina a fost publicat de Ministerul rus al Apărării pe 2 martie – circa 500 de decese. Kievul susține că numărul este cu mult mai mare.

Amintim că, pe 3 martie, s-au împlinit 8 zile de la începerea războiului din Ucraina. Președintele Vladimir Zelenski l-a provocat pe Vladimir Putin să se întâlnească față în față.

Tot astăzi, s-a încheiat a doua rundă de negocieri între delegația Rusiei și cea a Ucrainei. Părțile au discutat mai multe subiecte cu caracter umanitar, inclusiv despre posibilitatea unui armistițiu temporar pentru organizarea unui coridor umanitar.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: