VIDEO Șantajată cu declanșarea grenadelor, moartea fiicei și mesaje pe mormântul soțului. Coșmarul prin care a trecut o moldoveancă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Șantajată cu declanșarea grenadelor, moartea fiicei și mesaje pe mormântul soțului. Coșmarul prin care a trecut o moldoveancă

Procurorii, de comun cu polițiștii, au reținut doi bănuiți de șantajarea unei femei. Aceștia ar fi pretins două milioane de euro de la victimă. Investigațiile continuă și în privința a unui al treilea membru al grupării, cercetat în libertate, care avea rolul de livrare a mesajelor de amenințare.

Potrivit procurorilor, coordonatorul grupului infracțional are vârsta de 53 de ani și este prieten de familie al femeii șantajate.

Acesta a racolat alți doi bărbați – toți trei fiind din municipiul Chișinău, judecați pentru furturi și escrocherii.

Aceștia îi comunicau femeii mesaje telefonice sau scrise, livrate în curtea casei acesteia sau pe mormântul soțului acesteia, decedat în 2014.

Mesajele conțineau amenințări cu moartea victimei, prin declanșarea unei grenade sau prin strangulare, precum și amenințări cu moartea fiicei, care se afla în afara țării.

Cei trei s-au asigurat ca femeia să nu afle faptul că unul din ei este chiar prietenul de familie al acesteia, iar în comunicarea cu ea au inventat și un motiv pentru care pretindeau peste 40.000.000 lei.

Astfel, autorul mesajelor livrate de celălalt bănuit comunica din numele liderului faptul că acesta și-a ispășit pedeapsa în închisoare, în locul soțului ei decedat, pentru o infracțiune comisă de comun cu acesta, dar nu ar fi primit partea sa din venitul ilicit, pe care o revendica acum de la ea.

Aceștia au fost denunțați autorităților în 2021 de către femeia șantajată.

Oamenii legii au dat în vileag identitatea membrilor grupului infracțional. Urmare a reținerii prietenului de familie, cu rol de lider al grupului infracțional și al autorului mesajelor scrise, procurorii PCCOCS urmează să decidă necesitatea aplicării arestului preventiv în privința acestora.

Investigațiile continuă și în privința celui de-al treilea membru, cercetat în libertate, care avea rolul de livrare a mesajelor de amenințare.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: