VIDEO „Stăm acasă!”. Artiștii și doctorii, uniți împotriva coronavirusului de tip nou
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Stăm acasă!”. Artiștii și doctorii, uniți împotriva coronavirusului de tip nou

Mai mulți artiști, dar și doctori s-au implicat într-o campanie de sensibilizare și responsabilizare a cetățenilor capitalei, în contextul situației de urgență pentru prevenirea infecției de coronavirus. Aceștia au înregistrat înregistrări video cu sfaturi și încurajări, în contextul prevenirii îmbolnăvirilor prin COVID-19.

Astfel, personalități marcante din domeniul culturii, interpreți autohtoni, dar și doctori, au răspuns îndemnului autorităților municipale și au înregistrat mesaje video pentru locuitorii capitalei, cu îndemnul de a avea grijă de sănătatea lor, cea a familiei și apropiaților. Printre aceștia sunt maestrul Nicolae Botgros, interpreții trupei „SunStroke Project” și doctorul Lucia Gariuc.

„Mulțumesc maestrului Nicolae Botgros, trupei „SunStroke Project” și medicului Lucia Gariuc, pentru mesajele de sensibilizare, precum și regizoarei Natalia Anisimova, pentru colaborare și munca depusă în realizarea acestor spoturi video adresate cetățenilor”, a menționat primarul general, Ion Ceban.

Potrivit celor mai recente date publicate de Minsiterul Sănătății, în Republica Moldova sunt 30 de persoane infectate cu COVID-19. Unul dintre pacienți, o femeie de 61 de ani, internată la Spitalul Republican a decedat în această noapte la 2.45, după 4 zile de lupte pentru viața ei. Pacienta mai suferea de diabet și hipertensiune. O altă pacientă s-a vindecat.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: