(VIDEO) „Sunt viu!” Lukașenko și-a scos masca într-o secție Covid dintr-un spital
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Sunt viu!” Lukașenko și-a scos masca într-o secție Covid dintr-un spital

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko și-a scos masca de protecție în timpul vizitei în secția Covid a spitalului din orașul Orša. Gestul poate fi văzut într-o înregistrare video publicată de presa din Belarus. Lukașenko și-a scos masca ca pacienții să se asigure că este chiar el, în carne și oase. 

În timpul unei vizite a pacienților internați în secția Covid din Spitalul nr. 1 a raionului Orș, Alexandr Lukașenko și-a scos masca de protecție pentru scurt timp.

„Sunt viu. Pentru că unii scriu că a venit dublura”, i-a spus Lukașenko unei paciente.

Nu este primul caz de acest fel. Potrivit agenției «Бельта», la sfîrșitul lunii octombrie, în timpul unei vizite a pacienților don „zona roșie” a Spitalului clinic raional din Minsk, președintele belarus, la fel, și-a scos masca de protecție. Purtătorul de cuvânt al acestuia a declarat atunci că, în pofida avertizărilor celor din jur, Lukașenko „întotdeauna acționează conform principiului care este valabil pentru toată țara – totul trebuie să fie voluntar”.

„L-am rugat insistent. Președintele a acționat așa cum a considerat de cuviință. Și în ceea ce ține de măști și de vaccinare și în tot ce ține de Covid, șeful statului respectă principiul valabil pentru toți – principiului că totul trebuie să fie voluntar”, a menționat purtătorul de cuvânt.

Precizăm că Lukașenko nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului. La sfîrșitul lunii octombrie, acesta a declarat că este pregătit să fie imunizat numai cu un vaccin produs în Belarus. El a amintit că președintele Rusiei Vladimir Putin s-a vaccinat cu „Sputnik V”, Joe Biden cu „Pfizer”.

„Dar eu cu ce? Ne-am înțeles cu Dmitrii Leonidovici Pinevici (ministrul Sănătății): îndată ce voi avea vaccinul belarus pe masă, îl vom injecta și la dreapta și la stânga și în picior, oriunde. Așa că – dați-mi vaccinul. Sunt gata să mă vaccinez cu vaccinul nostru, belarus. Sunt sincer”, a declarat Lukașenko.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: